*

FijaSaarni "Remember that the greatest fool in the world may ask more than the wisest man can answer."

Kaikki blogit puheenaiheesta Vegaaniruoka

Miten vegaani lannoittaa?

Lannoittamisen tarkoitus on palauttaa maaperään ne ravinteet, jotka poistuvat sieltä kasvien kasvamisen ja sadonkorjuun myötä. Jos maaperässä ei ole riittävästi ja oikeassa suhteessa ravinteita, eivät kasvitkaan kasva. Lannoitteet sisältävät yleensä ennen kaikkea typpeä, fosforia ja kaliumia, jotka ovat kasvien pääravinteita. Näitä ravinteita saadaan pelloille tehokkaasti levittämällä niille lietelantaa, jota syntyy karjatalouden sivutuotteena. 

Vegaaninen highway

Veganismi on matkalla kohti mainstreamia. Tammikuun vegaanihaasteeseen on ilmoittautunut jo huimat yli 5200 ihmistä! Ruokavalio on tuotu vahvasti keskusteluun erilaisilla foorumeilla ja ylipäänsä keskustelu ruokatottumuksista on saanut täysin uuden draivin ja merkityksen. Ihmiset ovat yhä valveutuneempia ruokaan liittyvistä ekologisista, eettisistä sekä terveydellisistä seikoista. Toisaalta taas vegaaniruokavalion noudattaminen on tehty koko ajan helpommaksi.

Muutama kysymys Helsingin kaupungin ruokakokeilusta.

Helsingin kaupunki on aloittanut kokeilun jossa vanhemmilla on mahdollisuus valita vegaanivaihtoehto lapsilleen. http://yle.fi/uutiset/3-9217256

Eilinen A-studio

Eilisessä A-studiossa Paavo Väyrynen kertoi kansalaispuolueestaan ja muista tavoitteistaan. Hakemus on nyt jätetty oikeusministeriöön kansalaispuolueen merkitsemiseksi puoluerekisteriin. Hän myös toisti kantansa, ettei aio ryhtyä puolueensa presidenttiehdokkaaksi vaan että hän tukee Sauli Niinistön valintaa toiselle kaudelle. Kansalaispuolue ei aio osallistua myöskään kuntavaaleihin. Hänen kehottaa kannattajiaan jatkamaan kuntapolitiikassa entisellä tavallaan. Hän aikoo itsekin asettua Keskustan valtuustoehdokkaaksi Keminmaalla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä