FijaSaarni "Remember that the greatest fool in the world may ask more than the wisest man can answer."

Kaikki blogit puheenaiheesta Vanhusten hoito

Yli 50 % huolissaan rikollisuuden, vanhusten huollon ja terveydenhoidon tilasta

 

TIEDOTE: Rikollisuus, vanhusten huolto ja terveyspalvelut huolettavat kuntalaisia

"Enemmistö kuntalaisista odottaa rikollisuuden (52 %), vanhusten huollon (52 %) ja terveyspalveluiden (51 %) ajautuvan huonommalle kehitysuralle lähivuosien aikana, käy ilmi KAKS–Kunnallisalan kehittämissäätiön kansalaistutkimuksesta." - - (jatkuu alla)

https://kaks.fi/wp-content/uploads/2018/02/tiedote_kotikunnan-kehitysarv...

LISÄÄ HOITAJIA VANHUSTEN KOTIHOITOON

Lähihoitajien ammattiliitto Super haastatteli 3000 kotihoidossa työskentelijää ja sai tutkimustulokseksi, että lähihoitajat kantavat hirvittävää eettistä kuormaa siitä syystä, että resurssit eivät riitä lain edellyttämän hoidon tarjoamiseen. 96% haastateltavista hoitajista koki huolta nimenomaan hoidon laadusta, eli siitä, että hyvä hoito ei toteudu. Kotihoidossa hoitajien siirtymäaikoja ei oteta huomioon, kiireen takia taukoja ei ehditä pitää.

Kuolleet sielut

Tämän päivän Aamulehdessä kerrotaan, että vanhustenhoidossa työvuorolistoihin kirjataan keksittyjä nimiä, jotta hoitajamitoitus saadaan näyttämään todellisuutta paremmalta. Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Superin puheenjohtaja Silja Paavola kertoo, että haamuhoitajat ovat ongelma erityisesti yksityisissä hoitolaitoksissa. Liitolle toimitetuissa työvuorolistoissa on työntekijöiksi kirjattu muun muassa sarjakuvahenkilöitä, kuten Jaska Jokunen. On käytetty myös entisiä työntekijöitä, joista osa on ollut kuolleenakin jo pitemmän aikaa.

Itsemääräämisoikeuden rajoittamissääntely vanhustenhoidossa sote-äänestykseen

 

Valiokunnan mietintö PeVM 3/2018 vp─ K 16/2018 vp

Perustuslakivaliokunta

Eduskunnan oikeusasiamiehen kertomus vuodelta 2017

 

JOHDANTO

Vireilletulo

Eduskunnan oikeusasiamiehen kertomus vuodelta 2017 (K 16/2018 vp): Asia on saapunut perustuslakivaliokuntaan mietinnön antamista varten.

 

Asiantuntijat

Valiokunta on kuullut:

Vanhusten oikeuksien valvonta ja edistäminen oikeusasiamiehen erityistehtäväksi?

- - "Eduskunnan puhemies Paula Risikko ehdottaa, että vanhusten oikeuksien valvonta ja edistäminen osoitetaan oikeusasiamiehen erityistehtäväksi (Eduskunnan tiedote 6.10.)

Helsingin kotihoito selvitystilaan

Jälleen tänään saimme järkyttäviä uutisia vanhusten kotihoidosta Helsingistä. Vanhus oli jäänyt ilman apua useiksi päiviksi avainnipun hävittyä eikä vanhuksen tilaa oltu tarkistettu tilaamalla huoltoyhtiötä avaamaan ovea. Helsingin sotevirasto selvittää nyt perin pohjin mitä on tapahtunut ja miksi, se on hyvä asia. Mutta..

Väestön ikääntyminen todellinen aikapommi

Saksassa ollaan julkisuudessa oltu vakavasti ja pitkään huolissaan vanhusten hoidon tilasta ja tulevaisuudesta. Tuoreeltaan on tutkittu merkittävällä otannalla hoidon nykyistä tasoa. Siinä on vakavia puutteita ja laiminlyöntejä merkittävän paljon.

ESPANJAA RUUSUNPUNAISTEN LASIEN LÄPI - VANHUUS.

Kulttuurierot eri maiden välillä ovat usein suuret.

Äskettäin kuulin sivusta, kuinka suomalainen lomalainen viereisessä kahvilan pöydässä päivitteli, että Espanjassa on pakko pitää vanhukset kotona, kun ei ole palvelutaloja. Puutun herkästi tilanteeseen, kuten espanjalaisilla on tapana, mutta tällä kertaa annoin olla. Nyt asia palasi mieleen.

Reilun vuoden Espanjassa asuneena olen perehtynyt espanjalaiseen kulttuuriin espanjalaisten tuttujeni, järjestöjen ja monien muiden kanavien kautta ja minulle on ajat sitten ollut selvää, että,

Valtakunnassa kaikki hyvin - vai onko sittenkään?

Alkajaisiksi kirjailijasta yhteiskunnan nykytilanteen ja erityisesti maahanmuuttopolitiikan johtavaksi asiantuntijaksi kohonneen Jari Tervon mietteet eräässä syksyisessä Pressiklubissa, jonka teema oli Suomen turvapaikkapolitiikan moraali. Muistiinpanot hänen kommenteistaan ovat lojuneet "pöytälaatikossa" siitä lähtien, joten pahoittelen, jos litteraatiossa on puutteita.

Tervo:

Kuinka Te kehtaatte? Ja kyllähän Te kehtaatte

 

Juha Sipilän johtama hallitus on vienyt kansalaisten ja median huomion epäolennaisuuksiin kuten esimerkiksi Guggenheimin valtion rahoituksen eväämiseen (jota kukaan ei ole edes esittänyt) sekä päivähoitomaksujen korotuksen tyrmäämiseen (joka alunperin oli Juha Sipilän hallituksen päätös) ja vienyt samalla eteenpäin tehostetun palveluasumisen ja vanhainkotien hoitajamitoituksien alentamista 0,5:sta 0,4:ään. Tämä on räkäisy suoraan vanhustyön työntekijöiden, sekä vanhusten kasvoille.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä