*

FijaSaarni "Remember that the greatest fool in the world may ask more than the wisest man can answer."

Kaikki blogit puheenaiheesta Asumisen kalleus

Työllistymisen suurin este on pääkaupunkiseudun ylihinnoiteltu asuminen!

Nykyinen hallitus, joka on toiminut pian kolme vuotta, on tehnyt paljon pahaa sillä, että ei ole selvitellyt todellisia työllistymisen esteitä.

Hämmästyttävää on myös, että kiireellä hyväksytty aktiivimalli -laki, on kuolinisku niin päätöksen tehneille puolueille kuin myös kurimukseen ajetuille työttömille.

Valmiuksia ei ole TE-keskuksissa sen enempää kuin Kelassakaan,  joka lopulta maksaa verovaroista kohtuuttomia korvauksia työttömyyskorvauksensa menettäville.

Sosialismi on eräs ratkaisu asuntotuotantoon

Miksi asuminen Helsingissä asuminen on kallista, mutta miljoonakaupunki Singaporessa edullista? Vastaus kysymykseen löytyy artikkelista Why 80% of Singaporeans live in government-built flats (The Economist, 06.07.2017)

Onko koti jo liian kallis yösija?

Kodista puhutaan moniäänisesti ja tunteella.

Sanana, koti, sisältää vahvoja tunnelatauksia. Jopa niin vahvoja, että on häpeällistä olla koditon. Kodittomaksi jäänyt saattaa kokea olevansa arvoton, ihmisenä.

Koti ja ihmisyys eivät kuitenkaan ole synonyymejä. Usein kodittomat ovat ihmisyyden mestareita.

Kodittomuuden synonyymi on irtolaisuus, jota sanaa Suomessa ei enää tunnisteta. 

Puhun nyt kuitenkin kodin merkityksestä kasvupaikkana, turvantuojana, pesänä, jossa elämän alkua viritellään.

Miksi VATT kehuu nykyistä asumistukijärjestelmää?

Tutkija: Asumistuen ja vuokrien nousun välinen yhteys on melko pieni (TS 2.9.2017) on mielestäni väärä johtopäätös, joka nojaa tähän tutkimukseen (HS 31.5.2017).

VATT:in tutkimusjohtaja Essi Eerola osoitti tutkimuksessa sen, että asumistuissa olevat porrastukset eivät heijastu yleiseen vuokratasoon, mutta samalla myönnettiin, että "Tulokset eivät kerro esimerkiksi siitä, nostaako asumistukijärjestelmä jo sinänsä yleistä vuokratasoa."

Loppu VVO:n vuokrakuppaukselle

Ammattiliittojen osaomistaman vuokra-asuntoyhtiö VVO:n vuokrataso on noussut toistuvasti otsikoihin. Asiaa pitävät esillä erityisesti oikeistolaiset poliitikot ja yhteiskunnalliset keskustelijat osoituksena työväenliikkeen tekopyhyydestä. Punapääoman yleishyödyllisenä vuokratalo-osuuskuntana syntyneen VVO:n suurimmat omistajat ovat nykyisin työeläkeyhtiöt, mutta isoa osakepottia hallinnoivat niin Metalliliitto kuin Rakennusliittokin. Yleishyödyllisyys on kadonnut ja ammattiliitoistakin todetaan, että VVO niiden salkussa vain yksi sijoitus muiden joukossa.

Ay-liikkeet ja EK vievät tuhkatkin pesästä!

Asumisen kalleudesta näyttää tulleen suurin uhka kansalaisten selviytymiselle.  Kun maamme ylin johto, hallitus, on levittänyt kätensä ja jäänyt odottamaan ihmettä, Suomen valtionvelka kasvaa tukimaksatusten takia ylisuuriin kuluihin.

Kelan yleisen asumistuet ylittävät nyt jo valtion maksukyvyn, on selvää, että jossain hälytyskellojen uskoisi soivan.

Onko Suomi turvallinen asuinpaikka köyhille ja huono-osaisille?

Pohjois-Savolainen, maaseutukyläinen pirtti (1900 - 1947), jota isoisäni asutti suuren perheensä (14 henkeä) kanssa, antoi asuintilaa myös asunnottomille perheille. Lopulta, kun seinät jo pullistelivat uusista tulokkaista, hän lahjoitti seitsemänlapsiselle perheelle kauniin rantatontin ja asuinrakennuksen hirret. Mökki rakentui kyläläisten talkoovoimin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä