FijaSaarni "Remember that the greatest fool in the world may ask more than the wisest man can answer."

Kupletin juoni

Sain käsiini esimieheni vaimon kirjoittaman tekstin. Vaikutuin tekstin sisällöstä hyvin paljon, sillä ajattelen näistä nimenomaisista asioista täsmälleen samalla tavalla. Syntyi polttava halu julkaista teksti isommalle yleisölle ja kirjoittajalta luvan saatuani, ryhdyin tuumasta toimeen. Mielestäni se on lukemisen ja pohtimisen arvoinen kirjoitus, joka ansaitsee  tulla huomioiduksi. Olkaapa hyvät!

 

 

 

Poliittisen farssin askelkuviot raadollisina faktoina.


Hallitustunnustelija Orpo rikkoi perustuslakia, kun jätti tahallaan pienryhmät kutsumatta hallituksen muodostamista edeltävään keskusteluun.

Korskeimmat kuiskailevat, että koulukiusaajamainen dissaaminen olisi ollut jopa oikeutettua, koska Muutos 2011 -eduskuntaryhmä ei muka olisi ihan oikea eduskuntaryhmä , ja jos vaikka olisikin, niin ei sillä lain rikkomisella ole niin väliä, kun edustaja Hirvisaari on julkisuudessa olleiden tietojen mukaan kauhea rasisti.

Ongelmana on vain se, että edustaja Hirvisaari ei ole rasisti. Hän on vain värikästä kieltä käyttävä isänmaallinen kansanedustaja, jonka mielestä globalisaatiokehitys ja monikulttuurisuus ovat vahingollisia Suomelle. Hänet vain haluttiin saada NÄYTTÄMÄÄN rasistilta, jotta hänen (ja muiden samanmielisten) aiheellinen kritiikki saataisiin NÄYTTÄMÄÄN asiattomalta - ja dissattavalta - ja jotta hänellä voitaisiin lyödä perussuomalaisia, joiden kasvava kannatus pelotti poliittisia kilpailijoita.

Ratkaisevaksi munaukseksi muodostui se, että perussuomalaiset alkoivat pomppia valheen tahdissa. Oman miehen kimppuun käymisen aiheutti ennen kaikkea se, että Ruohonen-Lerner halusi likvidoida kilpailijansa, joka rohkeni esittää avointa kritiikkiä häntä kohtaan, ja Timo Soini pelkäsi hysteerisesti maahanmuuttokriittisten kansansuosikkien syövän omaa valtaansa ja syrjäyttävän itsensä pois vaivalla rakennetulta valtaistuimeltaan.

Sellaista pyrkimystä ei ollut kenellekään, mutta eihän totuudella ole väliä silloin, kun omaa valtaa pönkitetään.

Poliittiselle farssille on tyypillistä se, että jokainen marionetti lyö kilpailijaansa kaikella, mikä on käden ulottuvilla. Rasisti-leimalla lyöminen on kaikkein suosituinta, koska siinä saa kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Poliittinen vastustaja saadaan rasistisyytteellä NÄYTTÄMÄÄN pahalta, ja oman pään ympärille saa sytytettyä sädekehän hyvän ihmisen merkiksi. ”Politiikassa asiat ovat sitä, miltä ne näyttävät” tarkoittaa sitä, että totuudella ei ole mitään väliä, koska kansa niin helposti uskoo tarpeeksi usein toistetun, törkeänkin valheväittämän.

Niinpä kansanedustuslaitokseen kansan valitsemista edustajista suurin osa teeskentelee nyt uskovansa median rummuttaman valheen siitä, että Hirvisaari on muka rasisti. Vielä mieluummin se teeskentelee uskovansa, että Hirvisaaren dissaaminen perustuslakia rikkomalla ei muka ole muotovirhe.

Tämän seurauksena Suomi on nyt tilanteessa, jossa sillä on faktisesti laiton hallitus, jonka toimilla ei ole juridista pohjaa. Isot pojat halusivat kiusata pienempiään, eivätkä ajatelleet kuraan poljetun Hirvisaaren rohkenevan nousta vastustamaan, vaan tyytyvän hiljaa kohtaloonsa. Kulissien takana kun kaikki hyvin tietävät pelottavaksi hirviöksi leimatun miehen olevan hyvin lempeän ja hyväntahtoisen kaverin.

Poliittisen vastustajan lyöminen sattui nyt kuitenkin menemään niin pahasti pieleen, että totuuden ja laillisuuden puolustajat joutuvat nyt ihan oikeasti kysymään, miten pitkälle totuuden venyttämisen kanssa eduskunnassa voidaan mennä.

Perustuslakia on rikottu. Muotovirhe on tapahtunut. Sen myöntäminen syö kaikkien koulukiusaajien itsesytytetyn sädekehän. Keisarilla ei nyt ihan oikeasti ole vaatteita. Mikä on se hätävalhe, jolla totuus nyt puetaan kansan silmiltä kokonaan piiloon?

Kuka uskaltaa puolustaa perustuslakia, totuutta ja oikeudenmukaisuutta?

 

Merja Hirvisaari 26.6.2014

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (84 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Jos se näyttää ankalta, ui niin kuin ankka ja vaakkuu kuin ankka, niin se on todennäköisesti ankka. Sama pätee rasistiin.

Liisa-Mari Ojapelto

Miten voit sanoa että Fija Saarni on rasisti? Ei se ole rasismia jos puolustaa esimiestään. Fijalla on velvollisuus puolustaa esimiestään myös silloin kun hän on tämän kanssa eri mieltä. Hän voi muuten menettää työpaikkansa. Nuorella naisella ei ole näinä päivinä helppoa saada työpaikkaa. Mikä on tärkeämpää, työ vai omista arvoistaan kiinni pitäminen??

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama
Liisa-Mari Ojapelto Vastaus kommenttiin #24

Vihreät ovat aina arvostaneet ihmisoikeuksia eikä Hirvisaari olisi tullut valituksi jos hän olisi rasisti. Minä ymmärtäisin Fijaan kohdistuvan kritiikin jos hän olisi Muuntopuolueessa tai Perusuomalaispuolueessa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #26

Hirvisaari ei ole Vihreä. Minä en yhä kritisoinut Fijaa itseään vaan puhuin tästä kirjoituksesta joka ei ole edes Fijan laatima.

Liisa-Mari Ojapelto

Minusta Fija Saarnin esimiehen vaimo osuvasti kiteyttää: "eihän totuudella ole väliä silloin, kun omaa valtaa pönkitetään" ja "politiikassa asiat ovat sitä, miltä ne näyttävät” tarkoittaa sitä, että totuudella ei ole mitään väliä, koska kansa niin helposti uskoo tarpeeksi usein toistetun, törkeänkin valheväittämän." Kokenut Vihhreiden kansanedustaja Hirvisaari varmasti tietää tuosta ja on puhunut siitä vaimolleen.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Kun tekstin "allekirjoituksen" näki, niin ensimmäiseksi kävi mielessä kuinka objektiivinen kirjoittajan näkemys on?

Sivusta seuranneena muistelen, että puheenjohtaja Soini oli jo ns. "helisemässä" oman porukan kanssa kun aina tyritään.

Media yritti repiä mistä tahansa "uutisen", että PerusSuomalaiset olisivat rasisteja. Sitten tulee "oma mies" ja ottaa eduskunnassa "natsitervehdyskuvan". Juuri kuin tuollaisesta maineesta pyritään pääsemään irti niin perussuomalainen heittää "vettä myllyyn"!

Kyllä se taisi lopultakin olla niin, että johonkin se raja vain oli vedettävä. En silti omasta puolestani väitä että James Hirvisaari olisi "rasisti". Se "stoppi" vain sattui osumaan hänen kohdalleen.

Jere Partanen

Paskanmarjat. Hirvisaari on umpirasisti.

Kari Ahveninen

Paskanmarjat. Sinä olet rasisti. Ja vielä kierolla tavalla, suvaitsevaisesti suvaitset vain niitä jotka ovat samaa mieltä kuin sinä. Varsinainen selkääntaputtelijakerho.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #7

Rasismista ja sen määrityksistä, Sini hyvä. Sinä olet aivan yhtä mustavalkoinen kuin kamraattisi: jos et ole meidän puolellamme, olet meitä vastaan.

Pentti Järvi

Tässä hallitusneuvottelu-casessa ongelmana oli kokoomuksen Orpo. En tiedä, minkälaisia nuhteita hän sai Tiitiseltä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mikä syy tekstin kirjoittajalla oli olla itse kirjautumatta ja laittamatta tekstiä. Vaikuttaa lapselliselta touhulta.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Tiedän, että kirjoittaja ei halua olla poliittisessa skenessä millään tavalla mukana. Kyse on kuitenkin esimieheni vaimosta, joka yksinkertaisesti tällä kertaa sai tarpeekseen. Inhimillistä, ottaen huomioon tapahtuneen. Moni teistä pärähtää paljon pienemmästäkin.

HÄN ei ole pyytänyt minua välittämään kirjoitustaan mihinkään, tätä on varmasti monen "paremman ihmisen" hankalaa uskoa. Totta se silti on. Itse halusin välittää sen tänne, koska minulle US on erittäin hyvä blogialusta (todiste: en ole tästä syystä halunnut perustaa blogia mihinkään muualle, vaikka kutsuja olen saanut, ja vaikka minua jatkuvasti pyydetään sellaista perustamaan), siksi välitin sen tänne, koska tänne minä yleensä kirjoitan jos on jotain mistä haluan kirjoittaa.
asiassa.

Joillakin ihmisillä on yksinkertaisesti palava tarve osoittaa sormeaan ja pitää jotakuta silmätikkunaan, ihan pelkästään siitä syystä, että he tuntisivat itse olevansa "niitä parempia ihmisiä". Näitä parempia ihmisiä ei loppujen lopuksi oikeasti kiinnosta mikään muu, kuin itsensä paremmaksi jatkuva todistaminen. Ei heitä kiinnosta pakkonaitetaanko kaksitoistavuotiaita, tai silvotaanko kuusivuotiaita. Hirtetäänkö homoja ja raiskattuja. Harva heistä jaksaa jauhaa mistään muusta kuin "rasisteista". Koska niin kauan kuin "rasisteja" on, heillä on kaikki hyvin. Juuri heidän takia aitoa rasismia vastaan on äärettömän hankalaa taistella. Sillä välin kun viattomia ihmisiä jahdataan ja pilkataan, aidot rasistit saavat olla rauhassa ja kylvätä tuhoaan.

Vaikka kannatan ehdotonta sananvapautta, suhtaudun kunnianloukkauksiin erittäin vakavasti. Rasistiksi haukkuminen on mielestäni niitä pahimpia kunnianloukkauksia.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Itseäni kiinnostaa ainakin vastustaa kuvatunlaisia ilmiöitä, mutta osaan tehdä sen eron etten väitä jokaikisen islaminuskoisen tässä maailmassa pakkonaittavan, silpovan tai hirttävän ketään. Kaikkein pahinta mitä voi tehdä on yleistys. Minulla ei ole tapana syyttää syyttömiä brutaaleista teoista.

Hirvisaari on ihan itse antanut itsestään rasistisen kuvan. Onko hän aikeissa korjata julkikuvaansa kenties?

Ps. En koe olevani millään muotoa hyvä ihminen saati ketään parempi.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kysymys kuuluukin, että kuinka sinä sait käsiisi esimiehesi vaimon poliittisen kirjeen tai mielipidekirjoituksen, jos tämä ei halua olla missään tekemisissä politiikan kanssa?

Minä en ole koskaan saanut yhdenkään esimieheni vaimon kirjettä saatika mielipidekirjoitusta käsiini. Skenaariona se kuulostaa omituiselta, ehkä vähän harvinaislaatuiseltakin, mutta korjaa ihmeessä, jos olen väärässä.

Oikeassa olet sen suhteen, että virhe on tapahtunut, ja nyt siitä vaietaan, koska se herättää häpeää ja kuulostaa suorastaan amatöörimäiseltä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #85

Martti, edustaja Hirvisaari on julkaissut sen myös omassa poliittisessa blogissaan. http://jameshirvisaari.wordpress.com/author/jamesh...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #86

Aa, no tämä selkiyttää jonkin verran tätä kuviota. Kiitos Petra. Popcornit ja sihijuoma esiin, politiikka voi alkaa.

Liisa-Mari Ojapelto

Kiitos Fija Saarni ihanan suorasanaisesta kirjoituksestasi. Otat hienolla tavalla kantaa ajankohtaisin kysymyksiin. Erityisesti minua lämmitti hieno suhteesi työantajaasi ja tämän vaimoon. Ovatko he päivänpolitiikassa mukana? Se on totta mitä sinä sanot totuudesta. Sillä ei ole väliä silloin, kun omaa valtaa pönkitetään. Jo nyt onneksi menneisyydessä oleva pitkä parisuhteeni vakuutti myös minut siitä. Kuvasi on ihastuttavan tyylikäs.

Ystävällisin terveisin
Memma Ojapelto
Riihimäki

Antti Jokinen
Liisa-Mari Ojapelto

Hyvä Antti Jokinen, mistä ihmeestä sinä tiedät että minä olen Hyvinkäältä. Minä en sinua nimen perusteella nyt heti tunnista. Ollen Riihimäellä kotihoitamassa äitiäni aina sunnuntaihin asti.
Parahin terveisin
Memma Ojapelto
Riihimäki

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Merjako se siellä nikin takaa kirjoittelee?

Liisa-Mari Ojapelto

Kiitos rouva Petra Nyqvist kysymyksestä, mutta en tunne Antti Jokista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kupletin juoni on tosiaan hämärässä mutta täällä me rouvat ja herrat vaan vuorosanailemme ja tulemme ovista sisään ja ulos. Eikös ne vanhat komediatkin alkanut niin että kuulin esimieheni rouvalta tai puotipiialta että jotta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #17

Niin, ja toisinaan joku tulee valeasussa näyttämölle.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #18

Ja vastaa toiseen kysymykseen kuin esitetty!

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #21

Sitä olen joskus funtsaillut, että saattekohan te jotain perversinomaista (vanhojen piikojen ?) tyydytystä moisesta asiattomasta ilkeilystä. Ette ole yhtään suorasukaisesti puhuvia rasisteja parempia ihmisiä.

Tämä oli ihan asiallisen sävyinen puheenvuoro ja missä Fija Saarni toi hyvin tuntemansa ihmisen näkökulman esiin.

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #23

"Sitä olen joskus funtsaillut, että saattekohan te jotain perversinomaista (vanhojen piikojen ?) tyydytystä moisesta asiattomasta ilkeilystä."

Enpä usko, että tyydytystä saavat. Tyydyttyneet ihmiset ovat yleensä mukavia ja ottavat elämän enemmän huumorilla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #31

Eikö hänen nimensä vielä hetki sitten ollut Memmu?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onko nimesi Memmu vai Liisa-Mari? Vai oletko sinäkin jonkun toisen haamukirjoittaja? Profiilikuvasi on sutattu paint-ohjelmalla suun ja silmien kohdalta.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Kiitos Memma lämpimästä kommentistasi.

Mielestäni, jokainen ihminen on kunnioituksen arvoinen, harva kuitenkin muistaa, että kunnioitus voidaan helposti myös menettää. Esimieheni on ollut minua kohtaan erittäin reilu ja oikeudenmukainen, samoin hänen aviovaimonsa. Tietysti kunnioitan heitä. Suurestikin.

Jussi Saarelma

Niin niin, okei.

Joku siis Erkki Kalevin nimissä vaan kiihkoilee facebookissa jatkuvasti muslimeista ja etukäteen veikkailee raiskaajien olevan tummaihoisia (vaikka niin ei oltaisikaan vielä sanottu, tai vaikka totuus olisi loppujen lopuksi ollut ihan toisenlainen).

Hassusti siinä saatu vain näyttämään rasistilla, väärinymmärretty reppana.

Pentti Järvi

Muslimeista ja etenkin islamisteista on hyvä saada tietoa, oli se taho mikä hyvänsä.

Jussi Saarelma

Mutta ei mitä tahansa "tietoa" ja miltä tahansa taholta. Varsin yksisilmäisesti Hirvisaari huutelee muslimeista, käyttäen lähteinään mm. niinkin uskottavia tahoja kuin Christian Broadcasting Network (toki uskottavammalla CBN-lyhenteellä). CBN:n perustajahan on mm. kunnostautunut uskomalla, että 9/11 oli feministien, homojen, abortin puolustajien ja lesbojen (osa)syytä ja että hurrikaani Katriina oli jumalan rankaisu jenkkien aborttipolitiikasta.

Että seuraavan kerran kun kuka tahansa linkkaa mitä tahansa CBN:ltä, muistakaa tämä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #36

Hyvä tietää. Ehkä Fijakin voi avustaa avustettavaansa ja kertoa että tämä on sortunut huuhaapropagandaan.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen Vastaus kommenttiin #39

Mikä ihme henkilökohtainen avustaja minustakin on tullut? En avusta esimiestäni siinä, miten hänen tulisi käyttää aivojaan ja kirjoitusnäppäimistöään. Se ei kuulu työtehtäviini, enkä ikinä edes suostuisi sellaiseen. Ja vaikka joskus onkin tehnyt mieli "neuvoa", olen pidättäytynyt, sillä tiedän, että Hirvisaari tekee vain ja ainoastaan kuten itse parhaakseen näkee ja kokee. Minä en siihen voi mitenkään vaikuttaa.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Tämän ei-rasistin omin sanoin: "Tosin jos kaljupää antaa kikkarapäälle kuonoon, se ei ole välttämättä rasismia vaan kollien ikiaikaista umpiluukulttuuria. Ja jos kyseessä on jälleen ollut esimerkiksi tyypillinen naistenahdistelutapaus, ehkä kikkarapää sietikin saada läksytyksen?"

Totuus oli se, että tuo pahoinpitelyn uhri sai juosta henkensä edestä hyökkääjiä karkuun pitkin metron raiteita. Useampi henkilö kävi tämän päälle metrossa.

Juu, ei ole rasisti, ei voi olla.

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen

"...kannatan Teuvo Hakkaraisen ehdotusta somaleiden ja muiden Afrikasta/Lähi-Idästä tulevien humanitaaristen maahanmuuttajien asuttamisesta Ahvenanmaalle..." - James Hirvisaari

- Ei ole rasisti. Ihan normaalia perussuomalaista väestönhallintapolitiikkaa. Tai sit läppää.

Liisa-Mari Ojapelto

Minusta Fija Saarni on oikeassa kun hän kirjoittaa että politiikassa asiat ovat sitä, miltä ne näyttävät tarkoittaa sitä, että totuudella ei ole mitään väliä, koska kansa niin helposti uskoo tarpeeksi usein toistetun, törkeänkin valheväittämän. Perussuomalaispuolue toistaa että se on suvaitsevainen puolue vaikka se ei sitä ole, mutta niin se väittää ja niin väittää myös Muuntopuolue ja kun sitä toisteaan riittävän monta kertaa niin ihmiset uskovat ihan niin kuin Fija Saarnikin kirjoittaa. Onneksi Vihreät puolue ja Hirvisaari puolustaa.

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Kansanedustajan vaimo näköjään kirjoittelee nykyään kansanedustajan blogitkin. Oliko edes ensimmäinen kerta?

Koska kansanedustajalla itsellään on kirjoituskielto asiattoman kielenkäytön vuoksi tänne Uuden Suomen Puheenvuoroon, niin kansanedustajan avustaja lähettää kansanedustajan vaimon pyynnöstä kansanedustajan blogina julkaistun oman kirjoituksensa julkaistavaksi. Kirjoituksessa kansanedustajan vaimo puolustelee naarastiikerin ottein miestään, sehän lienee vaimon tehtävä.

Tuuleen huutamista kaikki kuitenkin on. Varsinkin sen jälkeen, kun kansanedustaja aiheutti itselleen potkut hänet kuuluisuuteen nostaneesta puolueesta järjestämällä ystävänsä ja mentorinsa kanssa natsiperformanssin eduskunnassa.

Vähemmästäkin ansaitsee nimensä perään viitteen: "persona non grata".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No tuo banni selittää jotain. Blogissa ja kommenteissa on jotenkin nyrjähtänyt meno, kuin tahatonta huumoria. Mielestäni Fija Saarni ei ole ennen kunnostautunut tässä pilailevat haamut-tyylilajissa.

Liisa-Mari Ojapelto

Onko niin että Fija Saarni ei ole olemassa?? Minä kyllä vähän ihmettelin että jos on Vihreiden kansanedustaja niin miten hänellä on noin voimakas meikki ja onko se meikki eläinystävällistä siis että se on luontoystävällistä. Mietin kanssa vähän että onko tuo leninki valmistettu Suomessa kun nykyään valmistetaan leninkejä lapsityövoiman avulla ulkomailla ainakin Bankladesissä ja kiinassa.

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #37

Siinäpä teillä hyvinkääläisillä on pohtimista.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen Vastaus kommenttiin #37

L-M Ojapelto: meikin on tehnyt meikkimestarina työskentelevä ystäväni. On se kieltämättä yliampuva, mutta minä pidän siitä. Nykyään suurin osa meikeistä on animal free-, eli testattuja.
Mekko on ostettu tästä maasta, mitään lapsityövoimaa ei ole sen teossa käytetty. Uskon suomalaisten yritysten kunnostautuneen näissäkin asioissa kohtalaisen hyvin.

Liisa-Mari Ojapelto Vastaus kommenttiin #47
Antti Jokinen

"No tuo banni selittää jotain."

Eikös Lappalainen itsekkin ollut bannattu jokin aika sitten?

Kertoo tosi paljon.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen Vastaus kommenttiin #40

Nykyään, aika moni saa bannin syystä jos toisesta. On toimituksen harkinnan varassa, kuka saa ja mistä porttikiellon tänne. En minä siitä päätä. Varmaan itsekin saisin jos kirjoittaisin juuri kuten haluaisin. En vain uskalla. :)

Liisa-Mari Ojapelto Vastaus kommenttiin #48

Minun mielestä olisi niin ihanaa jos sinä olisit rehellinen ja sanoisit just sen mitä sä nyt et uskalla sanoa. Sinulla on niin paljon asiaa verratuna noihin tyhjiin tynnyreihin jotka kolisee yleissivistyksen ja perussivistyksen vähäisyyden takia. Ja sinun valitsijat haluaa myös että sä uskallat sanoa koska muuten ne ajattelee että sä et ole aito ihminen ja että sen minkä sä sanot ei ole sama mitä sä oikeesti ajattelet. Seuraavissa vaaleissa minä äänestän sinua jos voin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #51

"Minun mielestä olisi niin ihanaa jos sinä olisit rehellinen ja sanoisit just sen mitä sä nyt et uskalla sanoa."

Minun mielestäni olisi ihanaa että olisit rehellinen ja kirjautuisit uudestaan Uuteen Suomeen ihan omalla nimellä ja kuvalla. Tai siis edes kuvalla jota ei ole kuvakäsittelyllä töhritty tunnistamattomaksi. On paljon helpompi esittää omia mielipiteitään kun on oma itsensä.

Liisa-Mari Ojapelto Vastaus kommenttiin #54

Kiitos Petra Nyqvist. Kirjauduin nyt uudestaan. Parantelin vähän kuvaani kun en erityisesti pidä alkuperäisestä.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen Vastaus kommenttiin #54

Petra Nyqvist: kuva on minun, ja olen käynyt tämän keskustelun kanssasi aiemminkin. Toimitus on jo aikaisemmin todennut minut ihan oikeaksi henkilöksi, eikä pelkäksi nimimerkiksi tai huijaajaksi.

Kuvaa on käsitelty, tunnustan. Käsittelin sen puhelimellani eräässä kuvankäsittelyohjelmassa. Vain ja ainoastaan kuvan "väri" on käsitelty, koska pidän ruskeasta ja vaaleanruskeasta väristä. Mitään muuta kuvan suhteen ei ole epäaitoa. Eikä juuri minussakaan. Noh, tekoripiset tuossa on. Sekös on nykyään myös rikos?

En yleensä peräänny, mutta tunnustan kyllä, että meikkiä on -paljon-! :D Joten vaihdan oitis sellaiseen kuvaan, jota ei ole millään tavalla käsitelty, ja jossa ei ole meikkiä ollenkaan. :)

Fija on kutsumanimeni. Fijana minut ovat tunteneet kaikki ne ihmiset, joihin olen tutustunut. En aio vaihtaa 17 vuotta käyttämääni nimeä vain siksi, koska sinä et pidä siitä. Passissa toki lukee isoäidiltä peritty, jota en käytä missään, edes esitellessäni itseäni. En ole ensimmäinen ihminen joka käyttää etunimestään puolikasta tai päänimekseen kutsumanimeään. Tietääkseni, siinä ei ole mitään laitonta.

Sukunimen perin aviomieheltäni. Hän on suomalainen.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #57

Fija, en viitannut sinuun lainkaan missään vaiheessa. Katso ketä siteerasin.

Lisäksi huomauttaisin, etten ole koskaan epäillyt tai väittänyt ettet sinä olisi oikea henkilö, emmekä ole käyneet sellaista keskustelua koskaan.

Liisa-Mari Ojapelto Vastaus kommenttiin #57

Minun tätini nimi oli Fiona ja me kutsuimme häntä Fia-tädiksi. Ihana ihminen ja ihana täti. Sinä olet niin kaunis ja näyttäisit niin vihreältä jos laittaisit kuvan sellaisessa Vihreiden tyyppisessä ulkoiluasussa. Minun mielestä voisit kyllä pitää meikit vaikka olisit sellaisessa asussa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #62

Mikä ihme on "Vihreiden tyypillinen ulkoiluasu"??? :D :D

Pentti Järvi Vastaus kommenttiin #65

Kuvaa en nyt tähän hätään löytänyt mutta Kari Kilpiö kuvailee näin:

"Heidän huovitettu piponsa ja lippalakkinsa olivat ennen punaisen kärpässienen tavoin valkopilkkuisia ja lakin sisus puhtaan valkoinen. Nyt on trendikkäämpää olla ajan virtausten mukaisesti ekosuvaitsevaistoinen urbaanivihreä, joka joskus käy luontoretkellä esimerkiksi Nuuksiossa, juo punaviiniä puistoissa, mutta ei leiki enää kahlekuningasta Koijärven tyyliin. Eihän maalle voi mennä, siellä on hyttysiä ja paarmoja pistämässä."

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #82

Tai pitää kaupungissa asuessaan erityisesti talvella tweed-kankaista pikkutakkia, brogue-kuvioituja kenkiä ja villakankaista päällystakkia. Metsään mennään kalvopuvussa ja vaelluskengissä.

Opiskellessani maantiedettä 80-luvulla biologian opiskelijan sentään erotti maiharista ja kumisaappaista. Oi aikoja.

Tähän hymiö.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #40

No hei onhan se eri asia jos bannattu saa jonkun julkaisemaan oman tekstinsä (sinänsä epäkunniottavaa alustaa kohtaan) kuin että joku muuten vaan pakoilee vastuuta omista teksteistään ja pyytää julkaisemaan/ tai että joku blogisti välttää omaa ajttelua ja postaa kaverinsa tekstejä.
Itselläni on ollut joskus kahden bannini aikana ilmaisuntarvetta mutta olen yrittänyt kehittää muita ilmaisutapoja kuin täällä kirjoittelu.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Kuten jo totesin, kukaan ei pyytänyt minua tekemään yhtään mitään. Halusin itse välittää tämän kirjoituksen, niin tein. En ole mielestäni syyllistynyt mihinkään elämää suurempaan rikokseen. Siltä se kuitenkin alkaa pikkuhiljaa vaikuttaa. En tosin valita, osasin odottaa tätä.

Liisa-Mari Ojapelto

Minun mielestä sinä et ole tehnyt mitään väärin ja se jos nuo Perussuomalaisenpuolueen tai Muuttopuolueen ihmiset toista väittävät niin he ovat väärässä. He ovat just sellaisia kuin sinä sanot että kun ne toistaa samaa asiaa aina vaan uudestaan niin ihmiset uskoo niiden propakandaan. Ne haluaa sillä päästä valtaan. Ne ei tykkää Vihreistä ja minusta on hienoa kun sinä taistelet vihreiden puolesta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Toivottavasti hauskuutat meitä taas pian ja tuot uusia roolihahmoja näyttämölle.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Päätin vaihtaa kuvani, se on jo pitkään ollut joillekin käsittämättömän kivulias silmätikku. En ymmärrä miksi, mutta olkoon. Yksi kuva sinne tänne.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Sini, nyt ei valitettavasti ole minun vikani, että kuva on "valoisa", sillä ottohetkellä oli hyvin aurinkoinen päivä. :)

Toivoisin kovasti, että Petra voisi seurata omaa esimerkkiään ja laittaa itsestään:

a) sen kokoisen kuvan, että kasvot erottaa selvästi.
b) meikittömän.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #63

Ihan oikeasti Fija, miten sinulle tuli edes mieleen, että olisin puhunut sinusta? Siteerasin aivan selvästi kirjoittajanimimerkkiä Ojapelto, jossa sinä itse et tunnu nyt huomaavan mitään kummallista.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen Vastaus kommenttiin #64
Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Hohhoijaa, tämä epäolennaisen jauhaminen käy voimille. Ihmeellistä sinänsä, sillä minähän ennen nautin kovastikin tällaisesta "naisten välisestä tukittamisesta". Olen tulossa vanhaksi. Mikä on sinänsä hyvä juttu, sillä se tarkoittaa sitä, että päivä päivältä on suurempi todennäköisyys kasvaa viisaaksi ihmiseksi.

Myös ryppyjä odotan innoissani. Mielestäni, kypsässä iässä olevat naiset ovat kaikkein puoleensavetävimpiä. Niissä on sitä elämänkokemuksen mukana tuomaa kauneutta. Pidän esim. Aira Samulinista äärettömän paljon. :)

Toivottavasti "kypsässä iässä" ei ole tulkittavissa muuna kuin pelkästään positiivisena asiana. Niin minä sen ehdottomasti tarkoitin!!!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Earth calling Fija! Lue kommentit ennen kuin teet johtopäätöksiä.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Petra: Luinpas juuri!

Arvaa vähänkö hävettää? :(

Liisa-Mari Ojapelto

Toivotan sinulle Fia voimia ja jos olet säilynyt edes vähän sen näköisenä kuin tuossa uudessa kuvassa sinulla ei ole mitään hätää. On niin ihana kuulla aidon vihreästä suvaitsevaisuudestasi. Maailma on niin paha ilmankin noita niin sanottuja perusuomalaisia ja muuttopuolueen miehiä. Minä olen sitä mieltä, että he ovat vain harmissaan kuin sinunlaisesi kaunottaret myös pitävät kypsistä naisista ja naisista yleensä. Se kun on heiltä itseltään pois ja lopulta heille jää vain kälteen hölmöt tytönhupakot, joille julkisuus ja valta tärkeämpää kuin oma itse.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Waude!!!

"Minun mielestä olisi niin ihanaa jos sinä olisit rehellinen ja sanoisit just sen mitä sä nyt et uskalla sanoa."

Minun mielestäni olisi ihanaa että olisit rehellinen ja kirjautuisit uudestaan Uuteen Suomeen ihan omalla nimellä ja kuvalla. Tai siis edes kuvalla jota ei ole kuvakäsittelyllä töhritty tunnistamattomaksi. On paljon helpompi esittää omia mielipiteitään kun on oma itsensä."

-----------> Luulin tätä ihan oikeasti minulle tarkoitetuksi!!!

Olen ÄÄRETTÖMÄN pahoillani! :( Anteeksi! :(

PS: jossain vaiheessa tuo kuva/nimi asia oli täällä kiperästikin tapetilla. Moni vaati, että vaihdan kuvan ja laitan "oikean" nimeni esille. Jäi minulla selvästi levy päälle. Olen niiiiin pahoillani! :( Toivottavasti pystyt unohtamaan ja ohittamaan kaiken pskn minkä kerkesin lataamaan puolivihoissani. :(

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ei hätää. En minä ole koskaan kiinnostunut kenenkään kirjoittajan kuvasta ellei se puutu tai selvästi on naamioitu. Et liittynyt tähän mitenkään.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Pitäisi kai ilmoittautua jonnekin "anger management" -kurssille. :D

(not funny at all)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No rehellisesti sanoen tää vaihdettu kuva on parempi jos nyt täällä ruvetaan kuvista keskustelemaan. Ystävällisempi ilme.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Kiitos, Sini. Mutta katso nyt noita kulmakarvoja! Pellekulmat. :D Oikeasti, luonnossa ne eivät ole noin mutkikkaat, enkä edes tiedä, miten ihmeessä sain ne noin kieroon. :D

Pentti Järvi

Hassut ovat joten tee asialle pikaisesti jotain.

Mutta katos miten asiallisesti Sini pukeutuu Suomen kesässä.(Sini silti on ilmastomuutosuskovainen?)

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #83

Sinillä unohtuu nuo vihreät aatteet, kun lentokone nousee kohti Sveitsiä. Pullo Krugia ja belugat odottaa sviitissä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

no kun mä olen piirtäjä mä katon niitä vaan piirrosviivoina eli koristeina mutta ilme ja katse on sellaista mikä vaikuttaa keskusteluilmapiiriin.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Olet Sini oikeassa, miellyttävämpää on keskustella ihmisen kanssa, joka ei kuvassaan näytä siltä, että olisi pahalla päällä tai vihainen. Siinä tapauksessa kuvavalintani on tällä kerralla ihan hyvä.

Liisa-Mari Ojapelto

Kiva kuva Fija. Minua jäi vavaamaan kun tossa aiemmin sanoit, että et uskalla sanoa rehellisesti mielipiteesi. Tuo sinun kuvassa oleva iloinen ilme on niin vilpitön ja kiltti. Minusta ainakin olisi tärkeää että poliittikona kertoisit mitä sinä oikeesti ajattelet. Muuten ihmisille voi jäädä sellainen tunne että olisit samanlainen kuin nuo eräät poliittikot, jotka sanovat yhtä ja tarkoittavat toista ja puhuvat muutakin hävytöntä. Joku niistä kirjoitti vitterissä miten se oli jonkun toimittajan kanssa harrastanut puhelinseksiä niin että toimittaja oli huohottanut ja tyydyttänyt itseään. Häpeällistä kirjoittelua jonka hänen olisi pitänyt pitää vain inttiiminä yksityisasianaan.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen Vastaus kommenttiin #79

Tarkoitin lähinnä sitä, että kertoisin enemmän henkilökohtaisia kokemuksiani ja kirjoittaisin enemmän esim. suljettujen yhteisöjen ihmisoikeusrikkomuksista jne. Toisaalta, en voi hyväksyä sitä ajatusta, että kirjoituksiani käytettäisiin yllykkeenä ketään / mitään vastaan. Kaikki mistä kirjoitan, on kuitenkin ollut sinä hetkenä se päällimmäinen asia ajatuksissani. Joskus olen onnistunut kirjoittamaan niinkin, että sitä on voitu vapaasti tulkita kiihottamisena kansanryhmiä vastaan tai yllyttämisenä. Koen oikeudekseni kirjoittaa asioista, jotka kiinnostavat minua. Kaikki kun ei kiinnosta, eniten haluan keskustella niistä asioista, jotka vaikuttavat myös omaan elämääni. Koska olen maahanmuuttaja, maahanmuutto on yksi niistä asioista. Yhtä paljon koen olevani kiinnostunut kokkaamisesta ja valokuvaamisesta, mutta kirjoitusaiheina koen molemmat vähemmän mielenkiintoisina.

Kyllä minä olen niin rehellinen kuin vain pystyn olemaan, toivoisin kuitenkin ehkä enemmän sitä uskallusta. Se ei tule luonnostaan, minun on opittava se. Ehkä jonain päivänä. Ei ole kiirettä.

Liisa-Mari Ojapelto Vastaus kommenttiin #80

Rakas Fia. Minun mielestä olisi ihanaa jos kirjoittaisit henkilökohtaisista asioistasi. Minua suorastaan raivostuttaa kun eräät poliittikomiehet kirjoitavat törkyä maahanmuuttajista vaikka he eivät niistä mitään tiedä. Ne vaan toistaa ja toistaa valheita totuuksina niin että ihmiset jotka eivät lue lehtiä ja joilla on vähemmän koulutusta ja sivistystä uskovat niihin. Kun sinä kirjoittaisit omista kokemuksista aidosti ja rehellisesti niin osoittaisit noille polittikkoille pitkää nenää. Älä kuitenkaann niin kirjoita että sitä tulkitaan kiihotukseksi kansanryhmää kohtaan koska ihmisiä ne polittikotkin ovat. He vaan keräävät ääniä saadakseen valtaa. Ei siin kannata antaa kenenkään kiihottua heistä. Minuakaan ei ihan kaikki kiinnosta. joten siinä mielessä sinä ja minä ollaan niin kuin iso ja pikkusisko. Olisi ihanaa jos sinä voisit myös kirjoittaa kokkaamisohjeita sieltä sinun maasta mistä olet tullut. Fia-tätini oli erinomainen keittäjä ja voisin kirjoittaa hänen niksejään. Näin me voisimme yhdessä edistää monikulttuurisuutta. Minä kyllä ymmärrän jos rehellisyyteesi ei tule luonnostaan. Se on opittava jälkeenpäin jos se ei tullut äidinmaidossa. Kannattaa siksi kanssa olla rehellinen, että noi tietyt polittikkomiehet myös väittävät että kaikki maahanmuutajat ovat epärehellisiä, joten ei kannata ihan kaikille kertoa että sä olet opettelemassa rehellisyyttä. Saavat vaan turhaan vettä myllyyn.

Liisa-Mari Ojapelto

Rakas Fija. Pahoittelen taukoa kirjoittamisessa. Keskustelumme innoitti kaivamaan nuo Fia-tädin reseptit ullakolta. Voisit minun mielestä kyllä kirjoittaa noista suljettujen yhteisöjen ihmisoikeusrikkomuksista. Internetit tarjoavat tänä päivänä tuutin täydeltä eräiden poliittikkojen uhkia islamilaisista. Joku poliitikko sanoi, että ne ulkomaalaiset tulevat tänne ja vievät miehemme. Toinen poliittikko todistaakseen tuon väitteen vääräksi oli kuulemma laittanut houkuttimeksi tekstiviestinä kuvan peniksestään. Vaikka teko oli sinänsä häpeällinen, mutta todisti hyvin ettei mitään huntujen tulvaa ei edes siitä huolimatta kuulemma tullut. Tai voi olla että on tullut. Kauppa-auton kassaneidiltä kuulen taas ensi viikolla lisää. Sen verran minä arvostan kaikkia ihmisiä ja kulttuureja, että sanon ettei ne Suomeen tule ihan pienistä syistä. Olen niin huolestunuut siitä kuinka internetit on tehnyt kaikista joka alan asiantuntijoita. Kun nyt sinäkin olet tullut sieltä ulkomailta tännen Suomeen asti sinä varmasti tiedät ihmisoikeusrikkomuksista enemmän kuin kukaan muu. Sinun pitäisi ehkä jopa käydä luennoimmassa vaikka juristiopiskeljoille niistä kun varmaan hekään eivät ole sellaisista rikkomuksista kuulleet. Kiitos Fija että olet olemassa ja pysy sinäkin entisenä ulkomaalaisena kaukana tuollaisista intimikuviaan lähettävistä ja toimittajien kanssa puhelinseksiä harjoittavista poliittikkoista. Siinä menisi sinunkun maineesi.

Toimituksen poiminnat