FijaSaarni "Remember that the greatest fool in the world may ask more than the wisest man can answer."

Ison Timon poliittinen tähti sammumaisillaan

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin uskottavuus ja luottamus puolueväen keskuudessa on sulamassa nopeammin kuin yksikään kevätlumi. Tänään puheenjohtaja yritti vetää uusimmalla kirjallaan, Peruspomo, mattoa perussuomalaisten suurimpiin ääniharavoihin kuuluvien kansanedustajien jalkojen alta. Näyttää siltä, että kuivalle maalle eksynyt kala on alkanut ymmärtää vetävänsä viimeisiä henkosia. Sätkyttely on julmannäköistä ja kohtuuttoman surullista.

 

Kirjassaan Soini tekee selvää pesäeroa perussuomalaisten kansallismieliseen siipeen. Hänen mukaansa maahanmuuttokriittisellä politiikalla ei kannatus nouse. Kuitenkin esimerkiksi perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen viisinkertaisti ja Jussi Halla-aho kaksinkertaisti äänimääränsä viime kunnallisvaaleissa. Sen sijaan Soinin äänimäärästä suli pois kolmasosa. Aikoinaan oikeistopopulistisen puolueen perään haikailleesta poliitikosta on sittemmin kuoriutunut varsinainen takinkääntäjä. Soini arvostelee maahanmuuttokriittisiä kansanedustajia ”yhden asian edustajiksi” saadakseen käännetyksi äänestäjiensä huomion pois omasta, yhä hälvenevästä EU-kriittisyydestään. Jottei itse tulisi profiloiduksi yhden asian mieheksi, on pyrittävä profiloimaan muut sellaisiksi.

 

Kuka aidosti muistaa Timo Soinin itse puhuneen joskus jostakin muusta kuin EU:sta? Ai niin, onhan hän puhunut joskus homoista ja aborteista! Jokainen, joka on vieraillut kansanedustaja Immosen ja Halla-ahon kotisivuilla tietää, että kumpikin on ottanut kantaa lukemattomiin eri aiheisiin, ei vain ja ainoastaan maahanmuuttoon. Ja hyviä kannanottoja ovatkin tehneet!

 

Siitä ei ole kovin kauan aikaa, kun Soini haikaili itävaltalaisen vapauspuolueen ja norjalaisen edistyspuolueen kaltaisen puolueen perään Helsingin Sanomien mielipidepalstalla. Vuosi taisi olla 2000. Itävaltalaisen vapauspuolueen yhtenä kärkiteemoista on ollut nimenomaan maahanmuutto ja sen kritisoiminen. Mitä ilmeisimmin tästä ideologiasta on kaikessa hiljaisuudessa luovuttu, ja perussuomalaisista veistetään väen väkisin pikkusiskoa Suomen sosiaalidemokraattiselle puolueelle.

 

Soini väittää kirjassaan Euroopan islam-kriittisten puolueiden kannatuspohjan muodostuvan homoista. Esimerkkeinä hän mainitsee biseksuaalin Jörg Haiderin ja avoimesti homoseksuaalin Pim Fortynin. Uskaltaapa hän epäillä myös Hollannin vapauspuolueen puheenjohtaja Geert Wildersiäkin homoksi. Soinin herjatessa uskonveljiään, roomalaiskatolilaisia edesmenneitä poliitikkoja Haideria ja Fortynia, hän tulee paljastaneeksi, ettei hänen homofobiansa kunnioita edes kuolleita. Ihmisen täytyy olla aika uupunut ja henkisesti rikki, kun ei kykene kunnioittamaan edes luotamme poistuneita.

 

Totta se on, isä-Timo perusti perussuomalaiset. Erinomaisena poliitikkona Soini ymmärsi jo aika varhain, että jatkamalla omaa poliittista agendaansa hän ei pääse sinne minne on kovasti halajamassa, eli ministeriksi. Koska asioista rehellisesti ja suorasukaisesti keskustelemalla ei saavuteta kyseistä päämäärää, hän valjasti avukseen joukon maahanmuuttokriittisiä ihmisiä, joiden avulla tiesi sataprosenttisesti saavansa tukevan jalansijan politiikan huipulla. Yltiönarsistisen ihmisen ei tarvitse liata omia käsiään, hän keksii kyllä likaisen työn hoitajia. Samat ihmiset, jotka Soini tällä hetkellä pilkkaa ja herjaa, ovat niitä ihmisiä, joita ilman Timo Soinin puolueella ei olisi mitään mahdollisuutta menestyä siten kuin se nyt menestyy. Saadessaan ”jytkyn” näiden ihmisten avulla, hän käänsi heille säälittä selkänsä ja pesi kätensä heistä.

 

Soini alkaa hiljalleen paljastaa todelliset pyrstönvärinsä: hänen hamuamaan vanhoilliseen Suomeen mahtuisi myös monenmoista muuta länsimaisia arvoja, kuten esimerkiksi tasa-arvoa polkevaa uskontokuntaa. Mitä naisten yhteiskunnalliseen asemaan tulee, musliminainen ei ole sen kummoisemmassa asemassa kuin katolilainen kanssasisarensa. Soinimainen Suomi vaikuttaa hyvin naisvihamieliseltä. Tätäkö suomalaiset aidosti haluavat? Soinin mielestä kansalaiset eivät todellakaan tarvitse huvituksia, kuten yksilönvapauksia ja muuta vähämielistä, vaan piiskaa. Kansa kaipaa moraalia ja Timo Soini on moraalinvartija. Kaikkien muiden paitsi omansa.

 

Moraaliltaan terve ihminen ei omaa noin huonoja käytöstapoja. Soini on kautta aikojen vaatinut puoluetovereiltaan yhteistyökykyä ja painottanut konfliktien ja ongelmien ratkaisemista suljettujen ovien takana. Ja mitä hän nyt sitten teki? Hän meni ja kirjoitti kokonaisen kirjan siitä kuinka kelvottomia tomppeleita hänen puoluetoverinsa ovat. Oi aikoja, oi tapoja!

 

Arvovaltaisen puoluetoverin lapsuudenkokemusten negatiivisessa mielessä esille tuominen kertoo Soinin erittäin köyhästä arvomaailmasta. Se on vastoin hyviä käytöstapoja ja hyvin raukkamainen teko.  Arvostella saa ja pitää, mutta aiheettomat argumentum ad hominem -kommentit kuuluvat alapäävitsien lokeroon. Ne ovat ala-arvoisia sivistymättömyyden oljenkorsia. Fiksu ihminen tietäisi olla tarttumatta sellaisiin. Suosionkipeä pyrkyri ei sitä ymmärrä.

 

En tiedä mihin perussuomalaiset ovat menossa, mutta ainakaan tällaisen johtajan kyydissä, he eivät pääse kovin pitkälle. Timo Soini vaikuttaa olevan uupunut ja väsynyt, kenties jopa politiikkaan kyllästynyt. Soinin poliittinen tähti on sammumassa. Hän taitaa aavistaa sen itsekin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ikävä kyllä, ministeriyden häämöttäessä unohtaa Soini pohjan jolta on ponnistanut. Tulee Pekka Vennamo (postipekka) mieleen.

Perussuomalaiset eivät toki maastamme vähene. Nimitys vain vaihtuu.
Eilen oli SMP, tänään PS jaa huomenna joku muu. Kansaa ei voi vaihtaa.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Näinköhän Soini on itse kirjoittanut kirjansa.. Kehuttua kansainvälistä artikkelia ei ollut. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014040318174675_u...

Ei se kyllä niin toimi, että ekaksi hankitaan kannatusta houkuttelemalla mukaan "maahanmuuttokriitikot" ja sitten pikkuhiljaa yritetään päästä heistä eroon.
Soini on väärinymmärtänyt asemansa perussuomalaisissa, hän ei ole diktaattori jonka orjia muut persut ovat.

Antti Joensuu

Hyvähän se on selvitellä ammattilaisten kanssa asiat selviksi, etten kun kirjoittaa jotain, joka ei paikkaansa pidä. Ei se, ettei Soini sitä yksin laatinut, muuta tosiasioita. Tottahan artikkeli oli alusta loppuun...ja tämä oli siis samaan aikaan kun hallitus, vassarit mukana, yrittivät pimmittää asioita.

Kylläpäs sitä ollaan huolissaan siitä, miten toisen puolueen puheenjohtaja johtaa joukkojaan :-)

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Asiallista olisi ollut ilmoittaa kaikkien kirjoittajien nimet. Tiedemaailmassa ei ainakaan katsota hyvällä jos joku esittää omana työnään monen ihmisen yhdessä kirjoittaman tekstin.

"Kylläpäs sitä ollaan huolissaan siitä, miten toisen puolueen puheenjohtaja johtaa joukkojaan :-)" Saman kritiikin voisit osoittaa suoraan blogistille joka ei ole itsekään perussuomalainen.

Mutta kai täällä saa arvostella muidenkin puolueiden politiikkaa.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Nyt taidetaan Saara olla pitkästä aikaa samaa mieltä jostain asiasta!

Mikko Järvinen

Äänet kuitenkin kelpasivat.

Laskelmointia joka askeleella.

Cenita Sajaniemi

Mielestäni Soini on tehnyt muutaman harha-askeleen, sekoittaessaan asioita, kuten uskonnon, politiikkaan.
Ei ihmisiä kiinnosta toisten uskonnollinen vakaumus tai sen puuttuminen. Soinin katolilaiset ulostulot ovat laskeneet koko puolueen kannatusta. Ei kenenkään vakaumuksella maata rakenneta.
Yhtä älytöntä kuin Himasen näyt.

Toinen outo asia on se, että Perussuomalaisilla on vaaliohjelmassaan pakkoruotsin poistaminen kaikilla koulutusasteilla, mutta jostakin syystä tätä ei ole tuotu esille.

Silti, mieleeni tulee. Älä lyö lyötyä.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Perussuomalaisten menestys onkin hyvä ässä hihassa kiristää muita puolueita. Soini pelaa itselleen pelimiehenä hyvää asemaa ja on sitä varten kulissien takana jo ajat sitten sopinut ainakin Kokoomuksen kanssa hinnasta millä Perussuomalaiset myydään. Siis ne periaatteet, joilla Perussuomalaiset nousivat pinnalle. Työn tehneet jäävät nuolemaan näppejään ja Soini rahastaa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Politiikka on. Se on juuri sitä katsomatta puolueeseen. Ai mitä? Takin kääntelyä valta-aseman ja ajankohdan mukaan. Tämä koskee myös muutos 2011 puoluetta.

Voin helposti kuvitella tilanteen, jossa muutos 2011 on tehnyt "vaalijytkyn" ja puolueen johtohahmot menevät hallitukseen muutamille ministerin palleille. Takki kääntyy hetkessä ja eurosta eroaminen ei enää olekkaan niin tärkeä asia. Äänestäjät on petetty ja puppugeneraattorit suoltavat puolustuspuheitaan. Kasvoja pestään kaikin konstein.

Loistava esimerkki oli vasemmistoliiton puheet vastuunkantamisesta. Haukuttiin 2 ensimmäistä vuotta Perussuomalaisia vastuun pakoilusta ja sitten kun ministerinpallit alkoivat kiehumaan, niin luikittiin pakoon tuosta "vastuun" kantamisesta. Oikeistohallituksen vasemmalla nyrkillä mätettiin duunareita ja heikompiosaisia turpaan ihan urakalla.

Demarit on vielä typerämpiä. Ne ei edes tajua lähteä hallituksesta, vaan hakkaavat työväkeä ja vähävaraisia yhä heikompaan tilaan, eli sitä suurinta kannattajakuntaansa, joka tuon puolueen rakentajana on joskus ollut. Nyt suorastaan potkitaan duunaria päähän ja jaetaan veroeurot keinottelijoille. SDP istuu silti pallilla loppuun asti ja tulee siitä kantamaan vastuun seuraavissa vaaleissa.

Kokoomuksen apupuolueista myös vihreät "kantavat" vastuuta haliituksessa. Mitä positiivistä vihreät ovat saaneet aikaiseksi edes omien kannalta???

Kokoomuksen apupuolueista RKP on taas sellainen juttu, etten viitsi edes kommentoida.

No, joo. Entäs jos Perussuomalaiset olisi lähtenyt hallitukseen kantamaan "vastuuta"? Samanlainen paskahousupuolue ja ministerit olisi ollut lopputuloksena, kun kaikkiin kysymyksiin olisi pitänyt saada aikaiseksi kompromissi. Mikä helevetin kompromissi? Ei tämän valtion pelastamiseksi tarvita kompromisseja, vaan selviä päätöksiä kuinka ongelmat hoidetaan oman kansakunnan eduksi. Kaiken hulluinta on tämä viimeisin trendi, jota mm. Juha Sipilä (kesk.)ja kokoomus ajaa. Yksityistää myymällä valtio-omisteiset yritykset ulkomaiseen omistukseen. Mistä niitä verotuloja kertyy, kun voitot ja niistä kertyvät verotulot karkaavat ulkomaille veroparatiisien,...kautta?

Tavallinen tallaaja ei ymmärrä! Tavallinen kortistossa työtä hakeva suomalainen ei ymmärrä miksi viimeisten porvarivetoisten hallitusten aikana työmarkkinat ovat vallanneet ulkomainen halpatyövoima. Pelkästään rakennusalalla on yli 50 000 ulkomaista halpatyöntekijää, jotka vie rahat ja jättävät ammottavan aukon valtion kassaan. Samalla kotimainen ammattikunta elää työttömyysturvan varassa ja syö näin valtion yhä pieneneviä verotuloja!!! Kenen kukkaroon tällaisessa toiminnassa kannetaan "vastuuta"?

Tämä valtio tarvitsee päättäjiä, joilla on selkäranka! Lähes kaikki 200 nykyistä kansanedustajaa ja ministeriä joutaisivat muutamaksi vuodeksi kortistoon tai leipäjonoon miettimään kuinka tämä maa makaa- puolueeseen katsomatta.

Käyttäjän marjukkakaakkola kuva
Marjukka Kaakkola

"Voin helposti kuvitella tilanteen, jossa muutos 2011 on tehnyt "vaalijytkyn" ja puolueen johtohahmot menevät hallitukseen muutamille ministerin palleille. Takki kääntyy hetkessä ja eurosta eroaminen ei enää olekkaan niin tärkeä asia. Äänestäjät on petetty ja puppugeneraattorit suoltavat puolustuspuheitaan. Kasvoja pestään kaikin konstein."

Eurosta eroaminen? Mistäs lähtien se muka on ollut Muutos-puolueen agendassa?

Muutos ajaa Suomeen suoraa demokratiaa, eli sitovia kansanäänestyksiä edustuksellisen demokratian rinnalle. Muutoksen sivuihin ja tavoiteohjelmaan voi ja kannattaa tutustua: www.muutos2011.fi.

Yksittäiset eurovaaliehdokkaat toki voivat ajaa eurosta ja EU:sta eroamista, ja ajavatkin (Muutoksella ei ole puoluekuria ja oman mielipiteensä saa muodostaa vapaasti), mutta ei niitä puolue aja, vaan sitä, että niistä pitää järjestää KANSANÄÄNESTYS!

Ja se kansanäänestys-takki ei käänny, se on jo käytännössä nähty, juurihan Muutoksen kansanedustaja James Hirvisaari teki lakialoitteen EU-kansanäänestyksestä ja kuukausi sitten hän teki lakialoitteen suorasta demokratiasta

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Julkinen pahoitteluni! Sotkin Muutoksen ja IPU:n löpinät keskenään! muutos ei tosiaankaan ole ollut puolueena ajamassa eurosta eroamisesta! Pahoittelen omaa virhettäni!

Käyttäjän marjukkakaakkola kuva
Marjukka Kaakkola Vastaus kommenttiin #24

No sattuuhan sitä erehdyksiä. :)

"Tämä valtio tarvitsee päättäjiä, joilla on selkäranka! Lähes kaikki 200 nykyistä kansanedustajaa ja ministeriä joutaisivat muutamaksi vuodeksi kortistoon tai leipäjonoon miettimään kuinka tämä maa makaa- puolueeseen katsomatta."

Tästä olen lämpimästi samaa mieltä, sillä lisäyksellä, että valtaa todellakin pitäisi jakaa kansalaisille kansanäänestysten muodossa. Silloin emme olisi enää yksittäisten puolueiden ja/tai ministereiden ja puoluekurilla valjastetun eduskunnan armoilla.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #24

IPU edelleen on:
- EU-vastainen
- euro-vastainen
- NATO-vastainen
- ei-rasistinen: ihmisoikeuksien ja vähemmistöjen puolella
- kannattaa suoraa demokratiaa ja kansanvallan lisäämistä.

Paras! <3

Mikko Saarinen

Viherkommunisteilla on pelko persiissä näin vaalien alla. Varsinkin kun tulossa on uusi perussuomalaisten JYTKY, eli kannatus tuplaantuu viime euro-vaaleista. Siksi perussuomalaisille ennustetaan pikaista loppua, mieluummin jo ennen vaaleja. EI OINNISTU!

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Timo näkee sisäpuolelta puolueensa rasistisiiven samalla tavalla kuin minä ulkopuolelta. Luultavasti ollaan Timon kanssa oikeassa.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Börje, Börje, ei ihmisiä sovi solvata vain siksi, että ovat eri mieltä jostain asiasta. Tässä tapauksessa, yhdestä asiasta. Soinille kelpasi likaisen työn hoitajat, koska itse ei uskaltanut hoitaa hommaa kotiin.

Kaikista asioista pitää keskustella. Asiallisesti.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Blogistin omat moralistiset säännöt eivät tosin koske blogistia itseään, joka hetki sitten sätti satakuntaa kansanedustajaa mukaan lukien "oman puolueen" johto, isänmaanpettureiksi. Ikävämpää solvausta saa hetken miettiä vaipumatta alatyyliin.

Soini on nyt taktikoinut ja tuulettanut pesää. Samalla kun hän herättää levottomuutta ja tunteita, kirjamyyntitili kilisee niin että korvissa soi.

Pentti Järvi

jo pitkään mun on käynyt Jamesia kares; niin nätei flikoi ettei paremmasta väliä avustajina.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Nojaa, Soinin kirjan luen sitten myöhemmin. Huvittavaa silti seurata miten asiantuntevia arvioita Soinin teksti on saanut aikaan. Esim. tämäkin juttu. Ei siinä mitään sana on vapaa, kunhan asiallisuus säilyy, vaikka muuten totuuspohja ei välttämättä toimi.

PS:n onglmat uutena ja ISONA puolueena oliva odotetut. Taisin itsekkin jotain tällaista odottaa. Karsiutumista on jo tapahtunut ja tulee tapahtumaan. Varmasti puolueen linjaukset joiltain osin muuttuvat. No tätä on tietysti Vihreiden hankala ymmärtää:-) :-) . Vihreiden historia taitaa olla tabu... nykyisille kannattajille.

Puolueeseen tullut aika joukko nimekkäitä ja kovatasoisia ajattelijoita kaikilta alueilta eli lisää asiantuntemusta. Kannatus on itseasiassa suurempi kuin itse osasin odottaa, kun puolueeseen liityin. Omalta kohdaltani näen tulevaisuuden sellaisenä, että PS tulee lähitulevaisuudessa olemaan harmonisempi ja ennenkaikkea kuuluu ns. Suurten joukkoon polittisella kartalla. Pienpuolueille se on tietysti harmillinen juttu. Hallituspaikat ja sixpack kokoonpanot.....

Käyttäjän karilaurila kuva
Kari Laurila

Mikä uusi puolue Perussuomalaiset on? Pientalonpuolue (vai mikäseoli), SMP ja sen rauniolle perustettu Perussuomalaiset on yksi vanhimpia edelleen toimivia puolueita. Sen toimintatavatkin ovat vanhat ja niistä alkaa olla aika jo ajanut ohi.

Vaikka SMP unohdettaisiin (miksi pitäisi, kun esimerkiksi suurin osa paikallisyhdistyksistä vaihtoi vain nimeään ja henkilötkin ovat suurin piirtein samoja), Perussuomalaisetkin on jo melkein kaksikymmentä vuotta vanha.

Milloin se lakkaa olemasta uusi?

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Sori jos et ymmärtänyt. Kahden sanan yhdistelmä. Uusi iso puolue lienee parempi ilmaisutapa.

Käyttäjän AnttiKorhonen1 kuva
Antti Korhonen

Olipahan vuodatus. Toivottavasti helpotti.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

No, eipä juuri. Ei tämä asia kirjoittamalla parane.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Se tässä on mielenkiintoista, että kun Soini viimein sanoo suoraan ja (todennäköisesti) juuri niin kuin ajattelee, siitä nousee hirveä itku, että ei saisi sanoa niin kuin ajattelee.

Soinin kaltaisia poliitikkoja pitäisi olla enemmän herkkänahkaisten sanamaagikkojen sijaan.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Antti Ukkonen:
politiikka on likaista peliä ja kuten blogissani sen kirjoitinkin, on aika kyseenalaista, että puheenjohtaja pilkkaa omia kansanedustajiaan. Se on raukkamaista ja kohtuutonta.

"Tomppeli, huru-ukko, tyhmä". Adjektiiveja kerrakseen. Ei noin!

Käyttäjän htoimela kuva
Heikki Toimela

"Arvovaltaisen puoluetoverin lapsuudenkokemusten....."
Erikoinen vihreä kun kutsuu Soinin rasistisia näkemyksiään mm Gates of Viennassa esittänyttä puoluetoveria "arvovaltaiseksi".

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

"Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa Halla-aho valittiin kansanedustajaksi Helsingin vaalipiirin toiseksi suurimmalla ja koko maan kuudenneksi suurimmalla äänimäärällä (15 074)."

-Luulisi olevan jonkin verran arvovaltaa. Mutta mielipiteensä kullakin.

Käyttäjän htoimela kuva
Heikki Toimela

Persujen entinen edustaja Tony Halme oli myös Helsingin ääniharava. Kannattajat lienevät nyt siirtyneet Halla-ahon taakse.
Arvovalta ei siitä kohene.
Jos joku mittaa arvovaltaa tyyliin "miljoona kärpästä ei voi olla väärässä" niin se hänen asiansa.

Tapio Vehmaskoski

Fija Saarni, hyvä pohtiva blogikirjoitus.

Luulenpa, että viimeistä sanaa ei olekaan sanottu Perusuomalaisten puolueessa. Sellainen sanataituri kuin Halla-aho tulee varmaan jossakin vaiheessa oman näkemyksensä antamaan, mutta ei ennen EU-vaaleja.

Olen samoilla linjoilla Fijan kanssa.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Kiitos Fija, että sanoit, ettei minun tarvinnut (Laiskuus kunniaan.) Tosin vasta sivulle 73 ehtineenä voin ainakin tässä vaiheessa allekirjoittaa tuon kirjoituksesi näkemyksen, samoin kuin sen perusteella, mitä olen tuntemiltani perusuomalaisilta kuullut. Nyt on siis Jytkystä virallisestikin tullut Mätky.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Puoluekokouksessa Soini kiitteli kovasti kenttäväkeä ja hyviä edustajia eduskunnassa. Kirja paljastaa kuitenkin jotain ihan muuta?.
Tottakai Soinilla on oikeus sanoa mitä haluaa ja purkaa turhautumistaan kirjassaan, ihan niin kuin me "möläyttelijät" ja "seitsemän äänen huru-ukot" sosiaalisessa mediassa. Kukaan meistä "pököpäistä" ei ole Soinin tapaa johtaa, kuitenkaan koskaan arvostellut. Ehkä olisi pitänyt ja ehkä julkaistessaan todelliset ajatuksensa meistä, antaa se myös meille oikeuden kritisoida johtajaamme, myös julkisesti.

Puolue on vahva ja sillä on vahvoja toimijoita. Uskon ja luotan perussuomalaisuuteen. Johtaja voidaan aina vaihtaa, jos se meitä ei miellytä ja nyt tuntuu, että vain vallanhimoiset peesaajat ohittavat Soinin ulostulon olan kohautuksella, kommentoimatta mitenkään.

Tietenkään lukematta kirjaa, ei pahemmin voikaan kommentoida, mutta tällä kertaa uskon lehtien suorat siteeraukset kirjasta ja ihmettelen näinkin pientä kohua puolueen sisällä.

Pistää myös miettimään tulevan hallituksen kokoonpanoa, pahat linnut kun kertovat, että kolme suurinta valmistelee jo porvarihallitusta?

Ne arvot mitkä saivat minut liittymään puolueeseen, lähtemään ehdokkaaksi kuntavaaleissa, alkavat pikkuhiljaa mureta, mutta ei perussuomalaisen aatteen vaan puoluejohtajamme takia. Onko salonkikelpoisuus tärkeämpää kuin Suomen kansa ja sen tulevaisuus?

Oma tulevaisuus puolueessa ei pelota, sillä valtaa en ole koskaan halunnut enkä tule jatkossakaan haluamaan. Tiedän, että kykyni riittävät vain puolueen tukijoukoissa toimimiseen ja sen ilmaisen työn tekemiseen puolueen hyväksi. Tähän tyydyn, mutta odotan puoluejohtajaltamme kyllä vähän enemmän kuin mitä tähän asti täällä kentällä olemme saaneet!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Vaikuttaa siltä että siinä missä Sipilä keskittyi puheenjohtajaksi tultuaan ensin keskustan kentän kuntoon laittamiseen niin Soini keskittyy oman uransa luomiseen. Soinihan on jäänyt ulkomaanmatkoiltaankin sekä jenkkeihin että pitämään puheita brittien kokouksissa, PS:n kenttä tuntuu saavan odottaa.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Kenttä on saanut odottaa, se on totta. Voisin myös mainita, että me jotka teemme, emme soittele puoluetoimistoon haukkuaksemme muuta puolueväkeä emmekä vallanhimoissamme keksi perätöntä muista puoluetoivereistamme. Jotkut sitä tekevät ja se on aiheuttanut närää ja väärinkäsityksiä kentällä ja jopa Soinin ehdon tänne "Impivaaraan" tulemiselle, että riidat seis, tai tulla ei ollenkaan.
Turhauttavaa on, kun piirejä ei ole montaa ja aivan helposti olisi Soini (vaikka niinä maanantaipäivinä kun kirjaansa kirjoitti)voinut tulla laittamaan kentän asiat kuntoon ja vähän kannustusta porukalle jakamaan mutta ei. Hiljaista on ollut sillä saralla. Onneksi meillä on kykenevä puoluesihteeri joka näkee kentän ongelmat ja kiireiltään niitä myös selvittämään on tullut.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #41

Puoluesihteerin vaihto on ilmeisesti ollut paikallaan. Edellinen lienee ollut Soinin luottomiehiä, joten sekin kesti, mutta toki parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Minna Eerolainen

Minä ymmärrän Soinia. Ulkomailla hän saa samoin ajattelevilta arvostusta, Suomessa on persujen käenpoikafalangi koko ajan valmiina potkaisemaan Soinin pois vallankahvasta koska hän ei ole tarpeeksi "rotutietoinen". Voiko siis moittia jos englantilaiset lordit, Koch veljekset, teepussipuolue ja rukousaamiaiset kiehtoo miestä enempi:)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #42

Taitaa kuitenkin käydä niin että ulkomainen uraputki jää Soinilta saavuttamatta. Lieneekö syynä eurovaaliehdokkuudestaan luopumiseen mainitsemansa PS:n puheenjohtajuus, vaiko levällään oleva eurovaalien jälkeinen EU-/eurokriittisten ryhmäjako, sekä sekin että johtopaikoille on entistä enemmänkin tunkua.

Mm. Marine Le Penin ja Nigel Faragen rinnalla Soini on kuitenkin pikkutekijä, mutta kukas kissan hännän nostaisi ellei kissa itse.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström Vastaus kommenttiin #42

Minna Eerolainen;
Taidat olla aivan väärässä tuossa että Soinia olisi joku potkimassa vallankahvasta, sen enempi kantaa ottamatta noihin ainaisiin rasimisyytöksiin. Kyse on siitä, että jos vaati toisilta poliittista korrektiutta, täytyy siihen myös itse kyetä.

En ole koskaan kuullut mistään päin Suomea moitteen sanaa Soinia kohtaan vaikka mielipiteet eivät kaikki samoja olekaan puolue- ja kenttäväellä. Työtä on tehty Suomen ja Suomalaisten eteen, ei vallankahvoissa kiikkuville marioneteille!

Toimituksen poiminnat