FijaSaarni "Remember that the greatest fool in the world may ask more than the wisest man can answer."

Hitusen kulttuureista

Väestön etniseen taustaan perustuvaa rekisteröintiä ei haluta Suomessa toteuttaa. Vaikka YK:n alaisen järjestön United Nations Economic Comission for Europe (UNECE) suosituksessa vuoden 2010 väestölaskentaa varten todetaan etnisyydestä seuraavaa:

”Maat, joissa on useita etnisiä ryhmiä ja/tai vastikään saapuneita maahanmuuttajavähemmistöjä, voivat halutessaan kerätä tietoja väestön tai väestönosan etnisestä taustasta. Nämä tiedot ovat tärkeitä kulttuurisen monimuotoisuuden ja etnisten ryhmien yhteiskunnallisen aseman ymmärtämiseksi sekä syrjinnän vastaisen politiikan määrittelyssä ja seurannassa." (United... 2006.)"

UNECE:n tyypit siis tietävät, että tämä olisi välttämätöntä ymmärtääksemme millaisen kulttuurikirjon keskuudessa elämme. Kansanedustaja Olli Immosen vastaavanlainen ehdotus aiheutti kansalaisten keskuudessa lievästi sanottuna pienoisen pöyristymisefektin, jollaista tavataan vain silloin, kun perussuomalaisten edustaja tanssittaa näppäimistöänsä. Oletetusti, UNECE:n mielenkiintoiset tyypit kuuluvat Olli Immosen kanssa samaan natsilokeroon. Immosen idean kärkkäimmät taklaajat voisivat yhtä innokkaasti tiedustella UNECE:n rasistinatseilta, kuinka monta tavarajunaa he ovat joulupukilta toivoneet, ja missä päin Eurooppaa he ovat rakentamassa uutta Auschwitzia? Treblinkaa? Kyllä minä ainakin haluaisin tietää. Hänen ehdotustansa aggressiivisimmin vastustaneet voisivat myös lakata pitämästä suomalaisia yksinkertaisina idiootteina, jotka yhden vaivaisen taulukon nähtyään, menettäisivät järkensä ja alkaisivat hartiavoimin kasailla tavarajunia ja rakennella keskitysleirejä. Minä en ainakaan pidä suomalaisia niin tyhminä, että uskoisin minkään rekisterin aiheuttavan heille kollektiivisen muistinmenetyksen, jonka johdosta historia vääjäämättä toistaisi itseään. Jotain rajaa pitäisi olla ajatusleikkeissäkin.

He, jotka eivät kannata etniseen taustaan perustuvaa rekisteröintiä, pelkäävät jotain, joka ei enää voi tapahtua. Mahdollisuutta sujuvampaan yhteiseloon siis tahallaan hidastetaan, koska menneisyys on niin tuoreessa muistissa. Jotta muutosta tapahtuisi ollenkaan, on päästävä sen yli, että joskus kauan aikaa sitten, eräs kansa teki elämääkin suuremman mokan. Meidän ei tarvitse unohtaa mitään, mutta tämä pelko on mielestäni tänä päivänä hyvin tarpeeton ja kohtuuton. Minä ainakin pelkään yltiösuvaitsevaisia ihmisiä enemmän kuin äärioikeistolaisia. He ovat niitä ihmisiä jotka haukkuvat minua paatuneeksi rasistiksi koska loukkaannun esim. siitä, että minua ei suostuta kättelemään, koska olen nainen. Kaikkia kulttuuritapoja on suvaittava, mantraavat he yhteen ääneen. Minun on siis suvaittava ja jopa hyväskyttävät, että joissakin kulttuureissa ihmisarvoni löytyy jalkojeni välistä. Tuota, tuota, taidanpa jättää suvaitsematta, hyväksymisestä puhumattakaan. Kuvittelin ihmisarvon olevan länsimaalaiselle ihmiselle itseisarvo, kaikki olemme samanarvoisia, yhtä arvokkaita. Olin väärässä. Kuinka arvokas sinä ole, riippuu pitkälti siitä, mihin kulttuuriin olet syntynyt ja mistä kulttuurista käsin ihmisarvosi määritellään.

Me emme voi elää keskenämme sulassa sovussa jos annamme etnisten ryhmiemme elää keskuudessamme niin kuin he ovat tottuneet elämään kotimaissaan. Jollain tavalla meidän on varmistettava, että kaikki ymmärtävät yhteisten pelisääntöjen päälle. On naiivia ajatella, että ihmiset luopuvat identiteettiensä perusrakenteista jos heille annetaan vaihtoehtoja, totaalinen rauha, eikä heitä koskaan häiritä pienilläkään vaatimuksilla. Ihmisen perusluonteeseen kuuluu pyrkiä ensin matalimman aidan yli. Tämä koskee kaikkia kansoja ja kulttuureita, ei vain afrikkalaisia, aasialaisia, eurooppalaisia jne. Kaikkia. Miten me voidaan ottaa selvää erilaisista kulttuureista, jos kansalaisuuden saatuaan, ihminen ns. ”katoaa” keskuudestamme ja häviää massaan? Kulttuuriperinteineen, elämänasenteineen, ennakkoluuloineen, uskomuksineen ja tapoineen, joita me emme välttämättä mielellämme suvaitsisi.

Oletteko muuten koskaan pohtineet keskuudessamme oleskelevien kulttuureiden suhtautumista esim. avioliittoon? Kuinka yleisiä ovat ns. seka-avioliitot? Poikkeuksia nostetaan kokoajan esille, mutta he ovat olemattoman pieni marginaaliryhmä. Monissa tuntemissani yhteisöissä seka-avioliitot ovat pahinta mitä ihminen yhteisölleen voi tehdä. Vain käännytys islamista kristinuskoon nähdään pahempana. Ihmisillä on suuri tarve vaalia omaa perimäänsä, omia kulttuuriperinteitään, omia tapojaan, omaa uskontoansa jne. Nämä nimittäin saattavat poiketa suomalaisista niin räikeästi, ettei seka-avioliittoja haluta edes ajatustasolla suvaita. Useimmiten ajatellaan jopa niinkin, että uskonto, kulttuuri ja äidinkieli ovat itse ihmistä arvokkaampia ja tärkeämpiä, ihminen on vain väline jonka kautta ne säilyvät vuosisadasta toiseen. Kuka rohkenee pitämään tällaisia näkemyksiä rasistisina? Silti jostain kumman syystä, jos suomalainen haluaisi tehdä vastaavanlaisen elämäntapavalinnan, olisi hän eittämättä alinta mahdollista ihmissaastaa. Hänet uhrattaisiin monikulttuurisuuden alttarilla alta aikayksikön. Meitä maahanmuuttajia kannustetaan monella eri tavalla pitämään kynsin ja hampain kiinni omastamme, mitä se sitten onkaan, mutta suomalaisten kohdalla tätä katsotaan erittäin vinoon, nenää pitkin. Ikään kuin se olisi meiltä maahanmuuttajataustaisilta pois, että joku suomalainen on isänmaallinen, arvostaa kotimaatansa, suomen kieltä, haluaa hillitä maahanmuuttovirtoja maista joissa ihmiset eivät kunnioita edes perusihmisoikeuksia ja jaksaa jankuttaa siitä päivästä toiseen. Mitä se on minulta pois? Ei mitään. En pidä rasistina häntä niin kuin en pidä rasistina sellaista isää, joka mieluiten luopuisi tyttärestään kuin näkisi hänet onnellisesti naimisissa vääräuskoisen kanssa. Jokaiselle omansa.

Demokratia, tasa-arvo, samanarvoisuus, universaalit ihmisoikeudet ja yhdenvertaisuus lain edessä eivät ole mannaa kaikissa kulttuureissa. Jotkut kokevat pärjäävänsä ilmankin näitä. Voivatko he pärjätä meidänkin yhteiskunnassamme, meidän rinnallamme? Yleinen asenne näkyy olevan se, että voivat. Minulle herää kysymys, mistä kaikesta pahuudesta suljemme silmämme, jos automaattisesti suvaitsemme kaiken? Ja ovatko tasa-arvo, ihmisoikeudet, demokratia ja yhdenvertaisuus valuuttoja joilla häpeilemättä käydään kauppaa eri kulttuureiden välillä, Suomessa? Näkyy tällä hetkellä olevan.

Maahanmuuttajataustaiset naiset kokevat fyysistä väkivaltaa kolme kertaa useammin kuin valtaväestöön kuuluvat, mutta me niputamme kaiken vain ”väkivaltaan”, sen kummemmin pohtimatta, miksi maahanmuuttajataustaiset miehet vaikuttavat olevan valtaväestöön kuuluvia miehiä väkivaltaisempia? Se olisi tärkeää tietää, jotta voisimme auttaa heitä. Kukaan mies ei lyö hakkaamisen ilosta. Kuulen usein sanottavan, että suomalainen lyö juopuneena. Mistä syystä lyö sellainen mies, joka ei käytä alkoholia? Ja onko tämä nimenomainen epäkohta yleisempi jossain kulttuureissa kuin toisissa? Onko kulttuureita, joissa naisen hakkaamista ei pidetä ihmisoikeusrikoksena? Peräti 79:ssä maassa perheväkivalta ei ole rikos. Kuinka monta näistä maista tullutta löytyy keskuudestamme? Kaikki nämä asiat ovat hyvin tärkeitä, jos ongelma halutaan ratkaista, eikä lakaista maton alle. Toinen vaihtoehto on syyttää naisten ja lasten oikeuksien puolesta taistelevia suomalaisia yhdistyksiä valheiden ja rasismin levittämisestä. Varmasti löytyy joku, jonka mielestä tämäkin on silkkaa propagandaa huolimatta siitä, että turvakotien asiakaskunnasta 25-30% on maahanmuuttajataustaisia. Lähde: Ensi- ja turvakotien liitto ry, Monika-Naiset liitto ry.

Elämme varsin mielenkiintoisen kulttuurikirjon keskellä. Etniseen taustaan perustuvalla rekisteröinnillä voisimme oppia niistä kulttuureista enemmän ja sen kautta kenties välttää jatkuvia yhteentörmäyksiä, jotka jakavat meidät selvästi erilleen toisistamme. Voisimme mahdollistaa sen, että tulevaisuudessa meillä kaikilla on mukavampaa, yhdessä yhtenäisessä yhteiskunnassa, Suomessa.

Meillä ei varsinaisesti ole oikeutta puuttua muiden maiden käsityksiin ihmisoikeuksista. Varmasti yleisiä sopimuksia on pilvin pimein, mutta kulttuuritapoihin puuttuminen on ainakin minun mielestäni kyseenalaista. Muut yhteiskunnat ja heidän kulttuurinsa muuttuvat, jos he kokevat muutoksen tarpeelliseksi. Heidän päätöksensä. Se, mitä Suomessa tapahtuu nyt ja tulevaisuudessa pitäisi kiinnostaa meitä enemmän. Emme voi ikuisesti leikkiä yhtä, suurta onnellista perhettä ja samalla kaikessa hiljaisuudessa korjailla naiiviudesta ja yltiösuvaitsevaisuudesta johtuvat vahingot. Kaikki ihmiset ovat samanarvoisia, mutta kaikki kulttuurit eivät ole. Jos emme suostu hyväksymään tätä, joudumme jatkossa entistä suurempien kysymysten äärelle. Silloin kenelläkään, ei tule olemaan kivaa.

 

Mainitut lähteet:

http://www.monikanaiset.fi/index.php/media/tausta

http://www.ensijaturvakotienliitto.fi/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Immonen sai huutia, koska ehdotti tilastointia tapaan: ”suomensuomalainen”, ”suomenruotsalainen”, ”saamelainen”, ”romani”, ”muu eurooppalainen”, ”afrikkalainen”, ”aasialainen”, ”monimuotoinen etninen tausta” ja ”muu etninen tausta”.

Nämä eivät anna mitään niitä tietoja, mitä UNECE tarkoitti. Immonen ei siis ymmärtänyt ohjeistusta.

Suomessa on niin vähän maahanmuuttajia, että niputtamalla aasialaiseksi tai afrikkalaiseksi ei saa mitään lisätietoja, millä voidaan tehdä jotain hyödyllistä. Se ei kerro kulttuurikirjosta mitään. Emme elä USA:ssa tai Briteissä.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Sittenpä minä kaipaan Immosenkin ehdotusta tarkempaa tilastointia. Until then!

Käyttäjän karikulmala kuva
Kari Kulmala

Hieno ja fiksu blogi Fijalta! Hänellä on paljon sellaista näkemystä ja kokemusta mitä moni ei edes halua ymmärtää.

Käyttäjän tapio kuva
Tapio Äyräväinen

Härkönen on niin ilkeällä päällä, että kohta Kalske käynnistää tutkinnan hänen blogeistaan. Ihme, ettei ole jo käynnistänyt.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Päivystävä uhriutuja oli ihailtavan nopea, vaikka onkin jo yö.

Lauri Korhonen

Totta tosiaan. Onnittelut Salminen.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #27

Saisinpa joskus sinulta onnittelut ihan aiheestakin. Et sinä oikeasti ole niin yksinkertainen kuin mitä esität. Jätetäänkö Äyräväisen aloittama vittuilu aiheen vierestä tähän?

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #29

En vaan paljon yksinkertaisempi.

Sait ihan aiheesta. Onnittelut toistamiseen - hyvin päivystetty. Äyräväinen ihmetteli ja sinä reagoit.

Käyttäjän IlkkaKokkonen kuva
Ilkka Kokkonen

Älkääs nyt. Reija on lähes korvaamaton henkilö. Jos häntä ei olisi olemassa, hänet melkein pitäisi keksiä.

Käydessäni keskustelua hallitsemattomasta maahanmuutosta, säännönmukaisesti kaivan jossain vaiheessa Reijan kommentteja esiin. Koska absurdius ja tarkoitushakuisuus niistä on helppo poimia ja nähdä, ne toimivat hyvin alkuperäistä tarkoitustaan vastaan. Ja minun edukseni. Hyvä palvelu, väittäisin. Harvoin kukaan viitsii generoida itse argumentteja vastapuolelle.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Ja hänellä on mitä luultavimmin sama mielipide sinusta.

Katsos, kun jo käytät sellaista ilmausta kuin "hallitsematon maahanmuutto"...

Marko Puranen

Olen aikonut jo pari kertaa äänestää Fijaa niissä vaaleissa, joissa hän on ehdokkaana ollut. Seuraavan kerran äänestän. Tolkun puhetta.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Turvapaikanhakijamääriä on periaatteessa mahdotonta hallita (välillisesti politiikan kautta kyllä mahdollista). Joten "hallitsematon maahanmuutto" on nykyään jo todellisuutta?

Käyttäjän almafiina kuva
Anki Heikkinen

No sama kai tuo on, vaikka HAKIJOITA olisi 1 000 000 kappaletta. Se ei tarkoita sitä, että kaikille (tai yhdellekään) hakijoille olisi pakko myöntää oleskelulupaa tai turvapaikkaa.

Lauri Korhonen

Onko noin. Entä ne kansainväliset sopimukset joihin usein vedotaan?

Käyttäjän almafiina kuva
Anki Heikkinen Vastaus kommenttiin #38

Toki on sopimukset, mutta niissä ei velvoiteta ottamaan maahan jokaista hakijaa. Tämän takia minusta tämä hakijapaniikki on turha.

Lauri Korhonen

Politiikalla ei voida estää turvapaikan hakemista. Mutta turvapaikan hakeminen ei tarkoita automaattisesti muuttoa - siinä on politiikan paikka.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

36, 37

Niin, nykyjärjestelmässä se hakijamäärä (mitä ei voi hallita) vain on melko tärkeä tuon vastaanottosysteemin toimivuuden kannalta.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #41

Millä tavalla? Eihän vastaanotto ole kiinni hakijamääristä ellei hakijamäärät totaalisti romahda. Siinäkin tapauksessa sitten kukkikset rientävät mainostamaan.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #42

No siis vastaanottokeskukset täyttyvät, eli menojen ja resurssien kannalta. Ruotsissahan ollaan jo pulassa tämän kanssa.

Ja kaikkia ei voi kuitenkaan käännyttää, joten se varsinaisten maahanmuuttajien määräkin samalla nousee.

Eli hallitsematonta.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #44

Sekä-että. Voi ja ei voi. Moni asia vaikuttaa.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #47

Varsinkin kun puhutaan hetkestä "tässä ja nyt". Voihan tulevaisuudessa kaikki muuttua.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Toivoisinkin, että turvapaikan hakijoiden määrään laskuun vaikutettaisiin nimenomaan parantamalla oloja lähtömaassa yhteisvoimin. Ratkaisu ei ole se, että Suomi sulkee ovensa hätää kärsiviltä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Nuori nainen istuu pöydän ääressä. Hän tarvitsee apua avioerosta selviämiseen. Pieni tytär leikkii vieressä.

– Mieheni heitti minut ulos. Väkivaltaisen avioliiton päättyminen oli silti helpotus, Pohjois-Afrikasta 16-vuotiaana Suomeen muuttanut nainen kertoo.

Bulgarialaissyntyinen Mariela Salminen on saanut kurkistaa pakolaistaustaisten tyttöjen arkeen. Näkymät ovat usein raakoja.

– Keskusteluissa on tullut esille rankkoja, vaiettuja asioita, Salminen kertoo.

Salminen on tehnyt maahanmuuttajatyttöjen kanssa töitä Suomessa jo vuosia, viimeksi Vantaan seurakuntayhtymässä, Oikeusministeriön rahoittamassa Oikeus elämään -hankkeessa.

– Korostamme aina tytöille, että väkivalta on rikos, Salminen sanoo.

– Rikoksia ei saa tehdä, kuului tapa johonkin kulttuuriin tai ei, hän toteaa.

Salminen joutui pohtimaan, miksi perheet eivät tue näitä tyttöjä elämässä eteenpäin.

– Kyse on näiden tyttöjen kohdalla perheiden, erityisesti isien kunniasta, hän kertoo.

Kunniaa häpäisseelle voi joissakin yhteisöllisissä kulttuureissa tehdä mitä vain.

– Järjestetyt avioliitot ovat yleisiä, Salminen kertoo.

– Jopa yläasteikäisiä tyttöjä viedään kesäisin naitettaviksi vanhempien kotimaahan, hän sanoo.

Tyttö ei välttämättä ole tavannut sulhastaan aiemmin.

Häiden jälkeen sulhanen muuttaa Suomeen. Moni tyttö joutuu keskeyttämään koulunkäynnin.

– Nämä koulupudokkaat ovat todella näkymättömiä yhteiskunnassa, Salminen kertoo.

– Nämä tytöt tuntevat suomalaisen yhteiskunnan toimintaa ja neuvovat miestään. He ovat kuitenkin miestensä omaisuutta, Salminen sanoo.

Salminen opiskelee aiemman sosiaalialan tutkintonsa lisäksi opettajaksi.

– Koulussa on hyvät mahdollisuudet vaikuttamiseen ja luonnolliseen kanssakäymiseen eri ryhmien välillä, hän sanoo.

Tyttöihin kohdistuva työ on usein syytä hoitaa kouluaikana.

– Tyttöjen valvonta on usein tiukimmillaan noin 13 vuoden iässä, kun nuoret alkavat kapinoida, Salminen kertoo.

– Väkivallan lisääminen saattaa olla isien viimeinen yritys saada kontrolli perheestä uudessa kotimaassa.

Myös tytöt tottuvat Salmisen mukaan kauhistelemaan suomalaisia nuoria.

– Tytöt pelkäävät seurauksia, hän sanoo.

– Seurusteleminen suomalaisten poikien kanssa on kiellettyä. Perheen maine on uhattu, jos tyttö rikkoo yhteisön normit.

– Haluan olla tytöille vahvan aikuisen malli. Suomi on mahdollisuuksien maa, hän vakuuttaa

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Etninen tilastointi jossain määrin on jopa välltämätöntä. Ajatellaanpa vaikka kielikurssien ja muiden välttämättömien sopeutustoimien järjestämistä käytännössä: Tulee voida tavoittaa oikealla kielellä oikeat henkilöt. Myös ryhmien suunnittelussa siitä on varmasti hyötyä. Saadaan aikaan opiskeluympäristöjä, joissa on yhtenäinen kieli.

Kun ihmisellä on työpaikka, sekä kansailaistaidot joilla saavuttaa täysi kansalaisuus, niin enää viranomaisten kuuluu tietää yksityiskohtia; kuten etninen tausta kuten entinen kotimaa. Meille muille kyseessä olisi sitten ideaalitilanteessa vain Matti Meikäläinen.

Taustaa ei ole jos on syntynyt täällä. Silloinhan meille tulisi isoja ongelmia tilastoinnissa, kuka on savolainen, hämäläinen, turkulainen, karjalainen. Tai savolaiskarjalainen ja pahnanpohjimmaisena suomenruotsalaiskarjalaishämäläinen, tietenkään unohtamatta filippiiniläissatakuntalaisia.

Olen nähnyt perheen, jossa kantasuomalainen (tai miten sen sanoisi korrektisti) mies hoitaa vaimon puolesta kaiken suomen kielen puhumisen. Sellaisestahan tulee loukku vaimolle. Kun ei voi luoda kontakteja ympäristöön, hakea koulutusta tai työpaikkaa, niin kotoa on vissiin mahdotonta lähteä jos siellä alkaa olla kuumat paikat - tai sitten lähtee kotimaahan. Itse en ainakaan tykännyt asua avovaimon kanssa maassa jonka kieltä en itse taitanut; mutta se olikin Kataloniaa, ja ne oli kauheita rasisteja eikä se lisännyt haluja opiskella kieltä, vaan palata kotiin...

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Niin näitä kielikursseja tosiaan järjestetään vain Suomeksi kaikille riippumatta siitä, millaisia etnisten ryhmien edustajia ryhmässä on. Voimassa oli tästä juttua http://fifi.voima.fi/blogikirjoitus/2013/marraskuu...

Sari Masku

" He ovat niitä ihmisiä jotka haukkuvat minua paatuneeksi rasistiksi koska loukkaannun esim. siitä, että minua ei suostuta kättelemään, koska olen nainen. Kaikkia kulttuuritapoja on suvaittava, mantraavat he yhteen ääneen."

Kyllä minusta kuuluu ihan länsimaisiin peruskäytöstapoihin, että kunnioitetaan sitä toisen uskoa. Onko sinun elämäsi jostain kättelystä kiinni?

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

Poistin pitkän kommenttini. Mielenkiintoinen blogikirjoitus Fijalta tämä kuitenkin on.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Tuo käsite "kulttuuri" joka otsikossa mainitaan, on aika vaikea juttu. Viittaamme käsitteellä yhteisötekijöihin ja -voimiin, joista kuitenkaan emme tiedä läheskään kaikkea. Eurooppalaisella uudella ajalla syntyneen ja kehittyneen rationaalisuuden -- objektivaation, empirismin ja korrespondenttisen totuudellisuuden -- tarjoamat ajatustyökalut eivät anna parhaita mahdollisia ajatutyökaluja yhteisöilmiöiden selittämiseen.

Tässä mielessä on kyseessäolevista asioista kaikki mahdollinen tilastointi ja muu tiedollinen kartoitus tarpeellista yksinkertaisesti siksi, että uusi tieto muuttaa niitä raameja joissa tiedon merkitystä arvioidaan.

Ongelmaksi nousee sitten se, että omat pelkomme uutta tietoa kohtaan -- asennetason torjunta, pelko siitä että tieto romahduttaa ennakkoluulojemme mukana myös moraalimme -- ovat niin ylikäymättömiä että tutkijat ja tutkimuksen puolestapuhujat mieluummin lynkataan kuin suostutaan myöntämään oma tietämättömyys.

Tämän torjunnan voimakkuudesta kertoo jotain se että "kulttuuriseen taustaan" tai sellaisiin yhteisöilmiöihin kuin esimerkiksi "uskontoihin" vetoamalla nyt tosiasiallisesti hyväksytään pahimmat mahdolliset ihmisyyttä vastaan tehdyt rikokset kuten lasten sukupuolielinten silpominen tai lähtökohtainen sukupuolinen eriarvoisuus ja sukupuolten kasvattaminen separatiivisesti erillään.

Valmiutemme käsitellä yhteisöilmiöitä on olematonta. Sitä enemmän sitten annetaan valtaa asenteelliselle torjunnalle ja ollaan valmiita tarvittaessa huutamaan lakimiehiä apuun. Lain pykäkät normatiivisine määrittelyinen eivät kuitenkaan auta yhtään ymmärryksen lisäämisessä. Laki ei ole tiedettä, eikä sitä pitäisi käyttää tiedon eliminoimiseen.

Suomalainen yhteiskunnallinen keskustelu on sitten vielä ongelma ihan erikseen. Meillä on historiallisesti alistettuna kansana valtava taipumus kaiken kahtiajakamiseen, ja niinpä kaikkien keskustelujen rintamalinjoista tuppaa tulemaan lukittuja ja kivettyneitä. Mitä enemmän keskustellaan ja "perustellaan" sitä perusteellisemmin keskustelijat omiin poteroihinsa hautautuvat.

Näissä keskusteluissa "tieto" muuttuu käsitepinnoilla kytketyiksi ja sementoiduiksi merkitysverkoiksi, eikä sellaisella "tiedolla" sitten ole enää mitään kehittyvän tiedon ominaisuuksia. Asiakysymykset ovat vain ajatuskulisseja, jotka mahdollistavat aatteellisten rintamien kahtiajakautumisen. Itse asiassa suomalainen yhteiskunnallinen keskustelu edistyisi parhaiten jos se lopetettaisiin kokonaan.

Aatteellisesta vastakkainasettelusta pitäisi ensin päästä kokonaan irti, vasta sitten tositiedolla olisi edes jonkinlainen mahdollisuus virrata tajuntaan.

Janne Suuronen

Etnisen profiloinnin peilikuvana kaikille maahanmuuttajille samalla muotilla samat asiat.

Eestiläisille, Thaimaalaisille, Ranskalaisille, Kongolaisille, Ruotsalaisille, Somaleille ja vaikka Argentiinalaisille samalla stanssilla vaan kieliopetus, perehdytys länsimaiseen oikeusjärjestelmään, perehdytys pohjoismaalaiseen ihmisoikeuskäsitykseen jne. Eikö niin Reija Härkönen ?

Taisto Merilä

Kulttuureihin tutustuminen on tärkeää – siitähän tuossa etnisessä profiloinnissa on kysymys. Kulttuurit eivät ole itseisarvoisia suojelukohteita, vaan niiden pitää pystyä kehittymään, jos haluavat muiden kulttuurien kanssa elää sovussa.

Leif Norrgård

Sulle Fija Saarni:

Kirjoititpa raikkaan kirjoituksen! Kiitos siitä!

Erityisen hienoa tässä on se, että sinä itsekin maahanmuuttajana ja toisesta kulttuurista tänne muuttanut nainen rohkeasti tuuletit sellaista Suomessa täysin perusteitta tabuna pidettyä aihetta, josta pitäisi viimeistään nyt keskustella oikein pohjia myöten!

Poimin pitkästä ja sisältörikkaasta kirjoituksestasi erityisesti seuraavan kohdan:

>>Maahanmuuttajataustaiset naiset kokevat fyysistä väkivaltaa kolme kertaa useammin kuin valtaväestöön kuuluvat, mutta me niputamme kaiken vain ”väkivaltaan”, sen kummemmin pohtimatta, miksi maahanmuuttajataustaiset miehet vaikuttavat olevan valtaväestöön kuuluvia miehiä väkivaltaisempia? Se olisi tärkeää tietää, jotta voisimme auttaa heitä.<<

Kerroit samassa yhteydessä vielä sen seikan, että vieraista kulttuureista tänne muuttaneet miehet lyövät vaimojaan ja lapsiaan useimmin selvin päin, kuin syntysuomalaiset miehet! Tämä johtaa siihen, että fyysiset jäljet ja etenkin henkiset traumat voivat olla paljon syvempiä, kuin horjuvan humalaisen suomalaisen miehen lyönnit, joita selvin päin oleva nainen ja lapset useimmiten ehtivät juosta karkuun.

On mielestäni hirveän raakaa ja jumalatonta suvaitsevaisuutta se, etteivät useimmat suomalaiset poliitikotkaan välitä tällaisissa tapauksissa suojella nimenomaan heikoimmassa asemassa elävien maahanmuuttajataustaisten naisten ja lasten perusoikeuksia yhteiskunnassamme!

Olen kanssasi täysin samaa mieltä siitä, että Suomessa pitäisi kiireen vilkkaa laatia tarkat rekisterit kaikkien maassamme asuvien kansalaistemme ja kansalaisuutta hakevien yksilöiden etnisestä taustasta.

Myös kaikille viranomaisille pitää ehdottomasti antaa pääsy tuohon rekisteriin ja velvoite raportoida vanhinkoa yhteiskunnallemme ja sen jäsenille aiheuttaneet teot ja niiden tekijät heidän etnisen taustankin rekisteröiden. Erityisesti Poliisiviranomaisten pitää taulukoida kaikki tehdyt rikokset myös rikostentekijöiden etnisen taustan suhteen.

Sen perusteella voitaisiin sitten seurata maahanmuuttajataustaisten yksilöiden sopeutumista yhteiskuntaamme suhteessa lakiemme noudattamiseen. Aina kun jokin väestöryhmä selvästi (esim. 5 %:lla) ylittää vallitsevan 'normin' erityisesti väkivaltarikostilastoissa, pitäisi välittömästi tutkia siihen vaikuttavat syyt ja tekijät ja ponnistella niiden poistamiseksi mahdollisimman pian!

Mihinkään 'uskontoon' tai 'kulttuuriin' vedoten ei saa hyväksyä ylismaailmallisten ihmisoikeuksien noudattamatta jättämistä, kuten nyt Suomessa tapahtuu monessa eri suhteessa, vieläpä lainsäädäntöteitse!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Norrgård: "Kerroit samassa yhteydessä vielä sen seikan, että vieraista kulttuureista tänne muuttaneet lyövät vaimojaan ja lapsiaan selvin päin! Tämä paljastaa sen, että fyysiset jäljet ja henkiset traumat ovat paljon syvempiä, kuin horjuvan humalaisen suomalaisen lyönnit, jota selvin päin oleva nainen useimmiten ehtii juosta karkuun."

Ja lehmät lentävät!
Osoitit juuri aivan käsittämätöntä ylenkatsontaa perheväkivallan uhreja kohtaan. Kännissä saa hakata, koska se ei välttämättä osu eikä jätä samanlaisia jälkiäkään. Hieno juttu. Jatketaan samalla linjalla!

Leif Norrgård

Sulle Petra:

Oliko nyt kyseessä sisällön ymmärtämisen vaikeus vaiko tahallinen mollaaminen ja tarkoitushakuisuus, kun väität minun puolustavan kirjoituksessani humalassa hakkaamista? En suinkaan puolustanut sitä, enkä hyväksy minkäänlaista henkistä enkä fyysistä väkivaltaa, koska olen tunnustava apostolinen kristitty. Mikä lieneekään sinun vakaumuksesi, kun tuollaisia valheita levittelet(?)

Kerroin AINOASTAAN sen, että horjuvaa humalaista lyöjää on helpompi juosta karkuun, kuin selvin päin päälle karkaajaa. Oletko tästä asiasta eri mieltä?

Siunausta!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #62

Olen tästä jyrkästi eri mieltä. Humalaista ei ole yhtään sen helpompi juosta karkuun, eikä se ole mikään lieventävä seikka, kuten yritit asian muotoilla. Humalatila usein myös laukaisee perheväkivaltatilanteen.

Et ole ilmeisesti koskaan joutunut kokemaan tai todistamaan tilannetta, jossa humalainen henkilö riehuu. Turvakodit ovat usein pullollaan kännisten hakkaamia perheenjäseniä, joten kyhäelmäsi oli täysin käsittämätön, eikä siinä kristinuskon pränikän esittely auta.

Eikä pelkästään hakkaamista, vaan kaikenlaista muutakin väkivaltaa ja psyykkistä nujerrusta harjoitetaan. Perheenjäsenet, olivat sitten suomalaisia tai maahanmuuttajia, helposti vaikenevat tästä kaikesta ettei perhe leimautuisi.

Leif Norrgård Vastaus kommenttiin #65

Sulle Petra:

Horjuvalla humalaisella lyöjällä on paljon hitaammat reaktiot ja kehon liikkeet kuin selvänä toimivalla lyöjällä ja siitä syystä uhreilla on ENEMMÄN aikaa paeta humalaista lyöjää. TÄMÄ ON FAKTA! Kyseessä ei siis ole mikään lieventävä asiantila, vaan tosiasia!

Lisäksi humalaisen omaiset useimmiten tuntevat hänet ja kun he huomaavat ko. henkilön olevan humaltumassa, niin he voivat monissa tapauksissa siirtyä väliaikaisesti ajoissa muualle. Noin tekivät naapurini lähes joka viikonloppu. Nainen muutti lapsineen viikonlopuiksi usein sukulaistensa luo, toisinaan meille.

Sitävastoin selvänä toimiva lyöjä on arvaamaton ja siksi, pahoinpitelyn ennaltaehkäisy on vaikeampaa.

Minulla on varsin hyvä tieto tuollaisista tapauksista, jopa ihan henkilökohtaisena kokemuksena, joten lopeta jo tosiasioiden vääristely!

Uskon sinun ärtymyksesi syyn olevan aivan muualla, kuin kirjoitukseni sisällössä tuossa kohden. Kerroppa siis, mikä on elämänkatsomuksesi ja miten paljon se on ristiriidassa apostolisen kristinuskon kanssa?

Ehkä voin auttaa sinua rakkaana lähimmäisenäni elämän tielle(?)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #66

Norrgård,

Teit selkeän arvotuksen sen suhteen, että humalaisen väkivalta jättää lievempiä jälkiä ja traumoja kuin selvin päin tehty väkivalta. Perustelit asian motoriikalla. Tällainen vähättely ei tee oikeutta niille perheille, jotka tänäkin viikonloppuna elävät jatkuvassa pelossa, koska joku perheenjäsen juo. Tämä on hyvin kompleksinen ongelma.

Minun vakaumukseni ei kuulu tähän eikä kenellekään. Tämän varmaankin ymmärrät.

Leif Norrgård Vastaus kommenttiin #68

Sulle Petra:

Miten vaikea sinun onkaan myöntää faktoja ja sitä, että olet itse täysin erehtynyt. Olet tyypillinen poliitikko :)

Kysyin vakaumustasi siksi, että sinun vakaumuksesi on perustana sille, miten luet esim. minun kirjoituksiani ja miten ne tulkitset, sekä miten niihin vastaat. Sinun kommenttisi minun kommentteihini ovat todellakin toistaiseksi olleet vain sinun tulkintaasi siitä, mitä minä muka olen tarkoittanut kirjoituksissani. Olet eniten erehtynyt juuri siinä, että luulet minun tarkoittavan ihan jotain muuta, kuin mitä todella olen kirjoittanut!

Koska et uskalla kertoa vakaumustasi, niin oletko epävarma sen luotettavuuden suhteen(?) Sinulla on toki oikeus vaieta siitä ja kunnioitan sitäkin näkemystä!

Minä uskallan tuoda esille oman vakaumukseni missä vain ja kenelle vain! Minulla on myös rohkeutta testata ja tarkistaa sitä tarpeen vaatiessa!

+ + +

Koskien kokemuksiani humalaisista häiriköistä, muistui mieleeni seuraava merkillinen tapaus: (En kerro paikkakuntaa, enkä nimiä, koska kyseisen miesparan vaimo ja lapset ovat elossa ja voisivat julkitulleina kokea asian epämiellyttävänä)

Kotikuntani oli tuohon aikaan eräs pieni kirkonkylä ja opiskelin TTOL:ssa (Tampereen Teknillinen Oppilaitos) 14.11.1977...7.4.1978 Tehdasteollisuuden Rationalisointikurssilla. Kävin vuodenvaihteessa tapaamassa vanhempiani ko. kirkonkylässä ja tapani mukaan kehoitin heitä etsimään ajoissa elävä yhteys taivaan Isään uskomalla tämän ainosyntyiseen Poikaan Yeshua HaMashiach'an, etteivät joutuisi siihen pahaan paikkaan.

Omaiseni viittasivat tuohon aikaan kintaalla puheilleni, niin kuin useimmat tähän maailmaan ja sen tarjoamiin 'iloihin' rakastuneet nykyisinkin tekevät. Edesmennyt isäni sanoi kuitenkin näin: "Älä yritä meitä käännyttää, sillä me olemme kunniallisia ja rehellisiä ihmisiä, vaan mene varoittamaan naapurissa asuvaa taksikuskia, sillä hän elää niin holtittomasti, että siitä ei hyvää seuraa!" Hän ei vielä tuolloin ymmärtänyt, ettei ihmisen kunniallisuudella, eikä rehellisyydellä voi avata taivaan portteja, vaan sielun sovituksen vastaanottamisella ja uskolla sijaiskärsijään, Adonai Yeshuaan!

Tunsin hyvin taksikuskin ja ihmettelin sitä, että miksi hänen vaimonsa ei ole ottanut vähintään asumuseroa miehestään, koska tämä oli jo juonut vuosikaudet hillittömästi joka viikonloppu ja käyttäytynyt humalassa usein erittäin väkivaltaisesti pieniä lapsiaan ja vaimoaan kohtaan? Kysyin kerran tuolta naiselta syytä siihen ja hän sanoi, että hän rakastaa miestään niin paljon, ettei tahdo jättää tätä oman onnensa nojaan, sillä hän pelkäsi tämän silloin voivan juoda itsensä kuoliaaksi!

Nainen siis TODELLA rakasti miestään, joka selvin päin olikin kuin enkeli ja hellä omaisiaan ja muitakin kohtaan! Se, joka todella rakastaa on näet arvaamaton ja valmis uhraamaan jopa oman henkensä rakastamiensa ihmisten edestä. Näinhän Vapahtajamme Yeshuakin todella teki Golgatan ristillä.

Mielestäni nainen teki siinä virheen, että vaaransi myös pienten lastensa hengen, sillä humalainen mies ajoi kovassa talvipakkasessakin kirveellä uhaten vaimonsa ja lapsensa alusvaatteisillaan pihalle lumihankeen! Koska me tiesimme sen etukäteen, niin olimme jo sijanneet heille vuoteet ja keittäneet kahvin odotellessamme, milloin nainen ja lapset juoksevat meille turvaan. He saivat myös saunoa lämmitelläkseen vilun pois.

Kun palasin takaisin Tampereelle ja jatkoin opintojani jonkin aikaa, niin näin eräänä yönä selkeän varoitusunen, jossa kuoleman enkelit tulivat kaksilla hallavien hevosten vetämillä rattailla vinhaa vauhtia idästä siihen kylään, kiersivät vain sen taksikuskin asuintalon kahdesti ympäri ottaen mukaansa uhrin ja palasivat hurjaa vauhtia samaa tietä mitä olivat tulleetkin.

Ymmärsin silloin asian vakavuuden ja sen, ettei minun pidä odottaa enää kolmea viikkoa ja varoittaa vasta sitten kotikylään mentyäni sitä kuskia. Sinä iltana en meinannut saada millään unta, vaan mielessäni soi jatkuva hälytys: "Varoita sitä taksikuskia!" Koska olin jo tuolloin ollut vuosia uudestisyntynyt apostolinen kristitty, niin tajusin hälytysäänen tulleen Pyhältä Hengeltä minussa. Siksi kirjoitin heti selkeän varoituskirjeen miehelle ja laitoin sen postilaatikkoon. Silloin sain vasta unen päästä kiinni ja sydämeeni rauhan asian suhteen.

Reilun kahden viikon kuluttua isäni soitti minulle ja sanoi sen taksikuskin kuolleen viikko sitten! Oli ikävä tapaus. Hän oli sinä viikonloppuna jälleen alkanut jo perjantaina juoda, jolloin vaimonsa oli lapsineen paennut naapurikylään sukulaistensa luo. Sinä aikana mies oli ilmeisesti illalla nukahtanut palava savuke käsissään tai vuoteessaan. Mies paloi vanhan hirsitalon mukana niin kovassa kuumuudessa, ettei hänestä jäänyt jäljelle kuulemma kuin pieniä luunpalasia. Talosta jäi pystyyn vain savupiippu ja valettu sementtipohja!

Myöhemmin vainajan lesken vieraillessa vanhempieni luona kysyin tältä, että oliko hän ja miehensä lukenut kirjeeni? Hän kertoi lukeneensa sen ja ihmettelevänsä sitä, että miten minä olin osannut oikea-aikaisesti varoittaa hänen miestään, ikään kuin olisin tiennyt asian etukäteen?

+ + +

Suomessa pitäisi ehdottomasti laittaa tuollaiset väkivaltaisesti käyttäytyvät alkoholiriippuvaiset aikuiset ihmiset pakkovieroitukseen eli pakkohoitoon! Siitä hyötyisivät kaikki. Tiedän kyllä sen sotivan aikuisten ihmisten itsemääräämisoikeutta vastaan, mutta laitetaanhan väkivaltarikosten tekijätkin (valitettavasti vain toisinaan ja kovin lyhyeksi ajaksi) kalterien taakse, jotta he eivät olisi vaaraksi yhteiskuntamme muille asukkaille. Miksi sitten emme suojelisi alkoholistin aviopuolisoa ja lapsia?

Siunausta!

Käyttäjän anttiknuuttila kuva
Antti Knuuttila

Sä olet Leif nyt rehellisesti sanottuna aivan totaalisen kujalla, jos luulet että suomalaiset eivät piekse toisiaan kotona sukupuolesta riippumatta myös ihan selvin päin. Se että pätkitäänkö lättyyn selvin päin vai promillet veressä on aivan merkityksetöntä. Vai haluatko sä puolustella ihmisen tekoja klassisella "no kun se oli kännissä" -mallilla, antaa hyvän yön pusun otsalle ja sanoa että aamulla kaikki paremmin kun kuuppa selviää.

Leif Norrgård

Sulle Antti Knuuttila:

>>Sä olet Leif nyt rehellisesti sanottuna aivan totaalisen kujalla, jos luulet että suomalaiset eivät piekse toisiaan kotona sukupuolesta riippumatta myös ihan selvin päin.<<

Mitään tuollaista en ole kirjoittanutkaan luulevani, vaan sinä itse tässä tarjoat omia luulojasi minun nimissäni! Tee parannus!

Lue tarkemmin Fijan alustus ja minun kommenttini siihen, äläkä vääristä noin karkeasti asiaa! Niissä on kirjoitettu näin:

Fija:
>>Maahanmuuttajataustaiset naiset kokevat fyysistä väkivaltaa kolme kertaa useammin kuin valtaväestöön kuuluvat, mutta me niputamme kaiken vain ”väkivaltaan”, sen kummemmin pohtimatta, miksi maahanmuuttajataustaiset miehet vaikuttavat olevan valtaväestöön kuuluvia miehiä väkivaltaisempia? Se olisi tärkeää tietää, jotta voisimme auttaa heitä. Kukaan mies ei lyö hakkaamisen ilosta. Kuulen usein sanottavan, että suomalainen lyö juopuneena. Mistä syystä lyö sellainen mies, joka ei käytä alkoholia? Ja onko tämä nimenomainen epäkohta yleisempi jossain kulttuureissa kuin toisissa?<<

Lainaus minun kommentistani hänelle:
>>Kerroit samassa yhteydessä vielä sen seikan, että vieraista kulttuureista tänne muuttaneet miehet lyövät vaimojaan ja lapsiaan useimmin selvin päin, kuin syntysuomalaiset miehet! Tämä johtaa siihen, että fyysiset jäljet ja etenkin henkiset traumat voivat olla paljon syvempiä, kuin horjuvan humalaisen suomalaisen miehen lyönnit, joita selvin päin oleva nainen ja lapset useimmiten ehtivät juosta karkuun.

On mielestäni hirveän raakaa ja jumalatonta suvaitsevaisuutta se, etteivät useimmat suomalaiset poliitikotkaan välitä tällaisissa tapauksissa suojella nimenomaan heikoimmassa asemassa elävien maahanmuuttajataustaisten naisten ja lasten perusoikeuksia yhteiskunnassamme!<<

Ärsyttääkö sinua kuulla ja lukea kerrankin totuus tästä asiasta sen sijaan, mitä useimmat poliitikot julistavat?

He karttavat täysin itsekkäistä syistä aitoa heikompien maahanmuuttajataustaisten naisten ja näiden lasten oikeuksien puolesta puhumista ja aitoa auttamista, saadakseen mahdollisimman laajaa tukea, irtopisteitä ja ääniä itsensä kaltaisilta egoisteilta!

Siunausta! ;)

Käyttäjän anttiknuuttila kuva
Antti Knuuttila Vastaus kommenttiin #78

Ystävä hyvä, lue tarkemmin kirjoittamasi kommentit. Eli sä puhuit läpiä päähäsi ja kuittaat homman siunauksella. Sun mielipide oli rehellisesti sanottuna täyttä paskaa ja yrität sitä nyt maalata valkoiseksi.

Ärsyttääkö sua hyväksyä totuus meidän suomalaisten kulttuuriperimästämme dunkkuun vetämisessä vai miksi sun tarvitsee maalailla paskaa puhtaaksi? Oletko jotenkin vanhan kulttuuriperimämme vanki vai mistä tuo kieltäymyksentila johtuu?

Anteeksi brutaali kielenkäyttöni mutta tässä ei ole mitään tekemistä politiikan kanssa vaan ihan vaan yksinkertaisesti sen kanssa että sulla on mun näkemykseni mukaan niin kieroutunut arvomaailma etten voi kommentoida sivistyneesti tämän enempää.

Eli ööh, siunaksia, tai jotain sinne päin. Toivotetaan vaikka hyvää onnea.

Ja halauksia. Musta tuntuu että sulla on sulla tekemistä vielä vähän itsesi kanssa ennen kuin löydät rauhan.

yst.terv.

A

Leif Norrgård Vastaus kommenttiin #82

Sulle Antti:

Huomaan, että sullakin on Petran lisäksi ylitsekäymättömiä vaikeuksia lukemasi ymmärtämisen suhteen. Sinäkin luet kommenteistani jotain sellaista mitä siellä ei todella ole! Tee siis ihan aito parannus ja pyri edes pysymään totuudessa!

En ole edes ottanut ekassa kommentissani kantaa siihen, että mitä ajattelen suomalaisista juopottelevista tai muuten väkivaltaa käyttävistä miehistä heidän tekojensa tuomittavuuden suhteen! Kuitenkin sinä vedit siitä ihan omia johtopäätöksiäsi ja esitit ne minun mielipiteinäni, joita sitten kauhistelit, kuten Petrakin. Tuollainen tosiasioiden vääristely on todella törkeää ja sitä voidaan kutsua perustellusti 'henkiseksi väkivallaksi'!

Jos olisin alkanut ekassa kommentissani kertoa, mitä mieltä olen kaikenlaisen väkivallan käytöstä (myös sellaisesta mitä sinä ja Petra harrastatte), niin olisin sanonut selvät sanat ja olisin sanoutunut totaalisesti irti sellaisesta loanheitosta! Minä todella rakastan kaikkia lähimmäisiäni, vaikkei se helppoa olekaan teidän kaltaistenne suhteen!

Rakkaus lähimmäisiin EI tarkoita myötäkarvaan silittelyä ja saastan peittämistä kaiken peittävällä armolla ilman parannuksen tekoon kehoittamista, vaan totuuden ja valheen erottamista toisistaan ja valheellisten väittämien tuomista päivänvaloon, kuten olen tuonutkin!

En nyt enempää kommentoi sinun ja Petran perättömiä väittämiä, vaan jätän teidät kummatkin Korkeimman tehokkaan kasvatuksen varaan. Yksi Hänen tehokkaimmista kasvatusmetodeistaan on kuritus, joten varautukaa siihen!

Lue nyt uudelleen tuo viime virke ja huomioi, että kirjoitin Korkeimman myös tarvittaessa kurittavan ihmisiä, vaikka sen ymmärtäminen (hyväksymisestä puhumattakaan) sulle ja monelle muullekin kaltaisellesi varmaan vaikeaa onkin :)

Siunausta tarpeen mukaan!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #85

"Yksi Hänen tehokkaimmista kasvatusmetodeistaan on kuritus, joten varautukaa siihen! "

Pitihän nähdä tämäkin päivä, että joku yrittää pelotella minua internetissä Jumalan kurituskeinoilla. Mikäköhän se mahtaa olla? Veikkaan paiseruttoa ja paikallista heinäsirkkavitsausta kasvimaalla. Lepra voisi olla myös aika hyvä, ja että kaivovesi muuttuu sapeksi.

Anna Lefa jo olla. Unohda koko juttu.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

"UNECE:n tyypit siis tietävät, että tämä olisi välttämätöntä ymmärtääksemme millaisen kulttuurikirjon keskuudessa elämme"
Emmä tosta ainakaan niin lukenut, vaan, että maat voivat halutessaan tehdä laskentaa, jos siitä on apua syrjinnän vastaiseen politiikkaan.

Víimeksi tämä ehdotus tuli Immoselta, jonka tausta kirjoittelusta ja linjauksista kyllä tunnemme. En oikein jaksa luottaa, että Immosella ja kumppaneilla tavoitteena olisi syrjinnän vastainen politiikka, ja maahanmuuttajien aseman parantaminen.

Käyttäjän SakariTimonen kuva
Sakari Timonen

Toivottavasti Fija Saarni ymmärtää, että hän itse päätyisi ensimmäisten joukossa etniseen rekisteriin ja sitten viranomaiset tutkisivat hänen kulttuuriperinteitään, elämänasenteitaan, ennakkoluulojaan, uskomuksiaan ja tapojaan, joita me emme välttämättä mielellämme suvaitsisi. Siitä huolimatta, että hän kansalaisuuden saatuaan on ns. ”kadonnut” keskuudestamme ja hävinnyt massaan.

Tosin Saarnin tapauksessa ei niitä asenteita ja ennakoluuloja tarvitse mihinkään rekisteriin merkitä, koska hän julistaa niitä itse julkisesti.

Janne Suuronen

Ja sitten mitä siitä profiloinnista seuraisi profiloidulle ?

Tämä kommentti jotenkin jäi vajaaksi.

Käyttäjän SakariTimonen kuva
Sakari Timonen

Eipä välttämättä yhtään mitään muuta kuin ehkä epämiellyttävä tunne seurattuna olemisesta. Kysymys kuuluu pikemminkin niin, että mitäpä hyötyä millekään viranomaiselle olisi seurata jokaisen maahanmuuttajan koko elämää? Jos tällainen rekisteri tehtäisiin, niin tietenkin sen pitäisi koskea jokaista maahanmuuttajaa etnisyyteen katsomatta.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #69

Eiköhän me kaikki jo olla jonkinlaisessa seurannassa.

Samuli Mikkola

"Immosen idean kärkkäimmät taklaajat voisivat yhtä innokkaasti tiedustella UNECE:n rasistinatseilta, kuinka monta tavarajunaa he ovat joulupukilta toivoneet, ja missä päin Eurooppaa he ovat rakentamassa uutta Auschwitzia? Treblinkaa? Kyllä minä ainakin haluaisin tietää."

+++ Voi pyhä yksinkertaisuus sentään. Ehkäpä se ero tulee siitä, mitä näiden toimijoiden taustoista ja motiiveista tiedetään? Ei kai nyt kukaan mene näin yksinkertaiseen vedätykseen?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Rasisteja olette koko sakki,toisianne kohtaan.Toistenne kurkussa politiikan pelinappuloina,herrojen shakkilaudalla.
Siirrot on osattu tehdä osuvasti kun 5 milj.kansa aloitti sen keskenäisen skapansa mitä haluttiinkin.Saadaanpahan sopimukset allekirjoitettua rauhassa.Olemattomasta rasismista jota suomessa ei edes mainittavsti ole.Kulttuurieroja on kylläkin ja tulee olemaan kuten koko hela telluksella.Onneksi.

Liittovaltion soppajonossa on sama mitä etnistä taustaa edustat,siellä sitä on aikaa funtsailla.Perse edellä puuhun on tämä liittovaltiohanke mennyt vai oliko se yhdysvaltojen eurooppa.Suur Eurooppa,nyt kun eurooppakin on keksitty uudelleen.

Monikulttuurinen paradise,vau,kyllä ne rahamiehet keksii.Kaikki joukolla tienaamaan suuria rahoja joita yhtyminen alkaa tuottamaan,euroopan unioni suorastaan muuttuu rikkauksien ja yltäkylläisyyden maaksi.Ei hätäpäivää kun kaikki työttömät yhtyvät ja ilmaistöihin ryhtyvät.Ihana hyvinvointi,eikä pelkästään hyvinvointi Valtio.
Mahdollisuudet ovat rajattomat.50v. työtönkin perustaa firman tuosta vain ja jatkaa 80 vuotiaaksi asti.Markkinat ovat avoimet.Kauppa se on joka kannattaa.

Viljavat vainiot tuottavat manipuloitua viljaa ja andibiootti sonnit turpoavat yli laiduntensa.Ei uhkaa nälkä eikä jano.Mennään oikein ameriikan malliin.

Kymmenet miljoonat nuoret työttömät saavat lorvailla maan osasta toiseen
pätkätöitä tehden ,nauttien ihanasta vapaudesta.Unohdettu on nuorisotakuut ja muut hölynpölyt,kukin pärjätköön ominensa.
Vanhukset voivat kotonaan itse päättää ollako vai eikö olla?Dementiasta riippuen jos sattuvat muistamaan.

Ihana sivistynyt eurokansa.Poissa on erimielisyydet ja oman edun tavoittelu.Toki ruodussa pysytään kun kaikki direktiivit ja säädökset ovat laumansa opettaneet tavoille.Vauvasta asti valvotut kansalaiset eivät tarvitse päitään vaivata.

Heil yhdistyneet euroopan maat.Ja totta puhuen ihminen on ihminen eli eläin ja sama se mistä olet tullut tai mihin menossa kaikilla on omat arvonsa ja tapansa.Kulttuuria ei viedä jos ei anneta,pienetkin maat ovat pintansa pitäneet.Ei ole rasismi loppunut vieläkään vaikka hienosti esitetään es.ameriikka.JNE,JNE.Intiaanit elävät reservaateissa vaikka alkuperäiskansa,saamelaiset aliarvostettuina,alkuperäiskansa.Esimerkkejä on pilvin pimein.Romanit suomessa.

Ja se että etnisen taustansa tietää ja myöntää on maailman hieno juttu.Mitä ihmeen kamalaa siinä on?Päinvastoin helpottaa jopa sukulaisten löytymistä jos sattuu onnistamaan,koska faktatarkka se ei ole.es.Kanadassa on käytössä eikä vaivaa niin ketään.Päinvastoin sukujuuria hakevalle helpompaa ja jos sattuu joku delaamaan,kaukainen sukulainen.Ja suomessa nyt sattuu olemaan toisenlainen rekisteröinti tapa.Luuletteko te että teistä ei "tiedetä"kaikkea vai mikä mättää.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Suomalaiset suvikset ovat niin epävarmoja omasta identiteetistään että ajattelevat sen profiloinnin olevan haitallista muillekkin. Ja tunnetusti profilointi onkin haitallista, mutta vain kantasuomalaisille, jotka on jo leimattu vaimonhakkaajiksi siinä missä, etelän ihmekansat ilmeisesti hakkaavat jopa selvin päin muitakin kuin vaimoa ja tilastojen mukaan vieläpä julkisesti ryöstellen vielä kaupan päälle, jota ei saa profiloida tai muuten iskee syyte, kuten Halla-aholle.

Käyttäjän matiashietikko kuva
Matias Hietikko

Mielestäni kulttuurilliset/uskonnolliset/etniset tilastot on ihan mielenkiintoisia ja hyödyllisiä. Totuus on että eri uskontojen/etnisyyksien edustajilla on eroja joten on hyödyllistä nähdä mihin suuntaan yhteiskunta on menossa. Tässä ei ole mitään rasistista tai syrjivää, nähdäkseni suurimmassa osassa maailman maissa on tälläinen etninen tilastointi olemassa myös USA:ssa ja briteissä joten en näe tässä mitään ongelmaa.

Käsittääkseni Suomessa jokatapauksessa ollaan kuitenkin kohtuu selvillä siitä kuinka paljon täällä on minkäkin etnisyyksien edustajia, pieni maa kun olemme.

Toimituksen poiminnat