FijaSaarni "Remember that the greatest fool in the world may ask more than the wisest man can answer."

Kiihkeätä menoa

Minulle on kautta pienen elämäni toitoteltu, ettei rehellisen ihmisen tarvitse koskaan pelätä. Valheella on kuulemma lyhyet jalat ja epärehellisyydestä kasvaa selkäkarvoja. Lienee sanomattakin selvää, etten valehtele kauhean usein. Kuka nainen nyt selkäkarvoja sentään haluaisi? En ota riskiä, vaikken taikauskoinen olekaan.

Totuus sattuu ja pirusti. Teemme joka päivä jotain epärehellistä, silkan selviytymisen vuoksi. Esimiehelle on vaikeaa tunnustaa todellista syytä sairauspoissaololle. Siitä ei välttämättä selviä. Kunnialla nyt ainakaan.

Miksi on vaikeaa olla rehellinen ja miksi rehellisyydestä rangaistaan? Mitä tarkoittaa kiihottaminen kansanryhmää vastaan? Eikö totuutta saa sanoa ääneen? Ainako täytyy luottaa siihen, että kansa kyllä etsii omat tilastonsa jos sellaisia mielii? Miksei omaa kansaa saisi valistaa? Minusta siinä ei voi olla mitään väärää, jos kertoo sen, mikä on oikeasti totta. Vaikka vähän liioittelisikin. Olkoon totuus kuinka ruma, sen pitäisi olla ihmisen ehdottoman ensimmäinen tavoite.

Jos me maahanmuuttajat haluamme lukea pelkästään positiivista palautetta olemassaolostamme, miksi annamme tilastojen rehottaa kaikesta negatiivisesta? Olisiko aika siivota ne hiukan siistimmiksi? Ihan ikuisesti emme voi eduskuntaakaan syyttää, vaikka pidän kynsin ja hampain kiinni tästä etuoikeudesta. Kovin kauan ei voi elää katsomatta peiliin. Ihan sama vaikka talvi kestäisikin kymmenen kuukautta seitsemän sijasta ja vaikkei yksikään suomalainen koskaan katsoisi sinua silmiin. Kesä ei ole vielä kertaakaan jättänyt tulematta ja suomenruotsalaisten jo hermoille menevä ystävällisyys ja kestohymyt eivät tule koskaan loppumaan kesken.

"Kiihottamista kansanryhmää vastaan" ei pitäisi olla olemassakaan. Sen kaltaisia tuomioita langetessamme sorrumme vähättelemään totuutta ja puolustamaan epärehellisyyttä. En ymmärrä sellaisen oikeusjärjestelmän päälle, joka rankaisee kansalaisiaan totuuden kertomisesta. En ymmärrä, en hyväksy.

Koska selkäkarvat eivät sitten kiinnosta pätkääkään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Olli Polli

Asiaa Fijalta. Kaikki mielipiteet tulee olla sallittuja ja tämän sanon koska pidän kaikkia saman arvoisena, jos henkilö ei itse henkilökohtaisesti omaa arvoaan laske. Itsekkin useassa maassa mamutelleena tiedän, että ympäristön suhtautuminen minuun maahanmuuttajana on minun omissa käsissä, jopa siinä tapauksessa, kun kohtaamallani henkilöllä on ennakkokäsitys.

Keskustelun tukahduttaminen yleisenmielipiteen nojalla on kuitenkin diktatorian alku.

Fija sai myös epävarmuuden liekin palamaan sisälläni. Toivottavasti se poltta pelkästään selkäkarvani...

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Kiitos kommentista.
Näpit on tunnetusti helppoa polttaa, äläs vaan sellaiseen ryhdy. Omat on ihan karrella, en suosittele. ;)

Jukka Mäkinen

Epärehellisyydellä ja lisääntyvillä selkäkarvoilla on selkeä biologinen ja fyysinen yhteys.
Epärehellinen pelkää tietysti paljastuvansa ja on kuin tulisilla hiilillä, tai suorastaan tuli perseen alla. Autonominen hermosto reagoi tähän yrittämällä nostaa persuksen pois tulesta niskalihaksia supistamalla jolloin persnahka nousee perskarvoineen ylös alaselkään.
Selän karvoitus lisääntyy. MOT

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Tämä oli kyllä ihan huippu kommentti! Kaikella kunnioituksella muita kommentoijia kohtaan! Melkein tekisi mieli tulostaa tämä ja kehystää se!
Kiitti päivän nauruista! ;)

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Fija, ehkä saat kaiken anteeksi naiseutesi ja kauneutesi vuoksi. Vai onko vielä mitään anteeksiannettavaa?

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Pakko tunnustaa: ehken olekaan niin kaunis kuin miltä saatan vaikuttaa, sillä mitään en ole saanut anteeksi ulkonäköni vuoksi. Päin vastoin. Uskoakseni "hyvännäköistä" on helpompaa pilkata. Kuvitellaan, että mokomalla on helppokin elämä! Mulla ainakaan ole.

Sitä paitsi, minua ei liikuta itään saati kaakkoon onko kanssani joku tahi kaikki samaa mieltä. Hädin tuskin kuolen siihen ettei minusta tykätä/pidetä. Elämä on helpompaa kun EI tykätä. ;) Ei tarvitse pähkäillä sen kanssa kenen varpaille astuu jne. ;)

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Kuitenkin hyvää yön jatkoa. Elä rauhassa.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

R.I.P, tyttö/nainen, elämää ei pidä ottaa kovin vakavasti. Hymyä huuleen.

Heikki Kärpänen
Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Nauramiseenkin voi kuolla. Lakkaan oitis hykertelemästä ;)

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Enkä minä otakaan ;) Ja minua saa rauhassa tytötellä. ;) En ota nokkiini. ;)

Toimituksen poiminnat