FijaSaarni "Remember that the greatest fool in the world may ask more than the wisest man can answer."

Kansakunta susien, ei lampaiden

Menemmekö lääkärin vastaanotolle ajatellen, että on ihan sama hoitaako lääkäri sairauttamme vai ei? Mikäli emme saa käypää hoitoa, hyvää palvelua, me valitamme ja menemme läpi harmaan kiven saadaksemme oikeutta. Miksi emme ajattele samalla tavalla niistä ihmisistä, jotka tekevät hyvin tärkeitä päätöksiä puolestamme? Jotka vastaavat siitä, heräämmekö huomenna ylivelkaantuneina, tuntemattomien laiskureiden hyysääjinä, väärinkohdeltuina, onnettomina. Puhumattakaan siitä, että nämä ihmiset ovat vastuussa myös siitä Suomesta, johon lapsemme heräävät aikanaan.

 

Voiko asia olla niin, että ns. parempiosaisiin kuuluvia yksilöitä on mukavaa katsella rappiolla, mutta heitä harva uskaltaa arvostella, asettaa seinää vasten vastuuseen teoistaan? Herrainpelkoa? Vaikuttaa todellakin juuri siltä, sillä rikoksesta tuomitut kansanedustajat sen kun jatkavat viroissaan. Miksi kansa suvaitsee tällaista pelleilyä? Herranpelkoa todellakin. Minä olen oitis valmis äänestämään heidät ulos eduskunnasta, tuhlaamasta kansan kallisarvoista aikaa. Varsinkin kun hyvin monet tuomituista kuvittelevat olevansa sekä kansan, että lain yläpuolella, kuninkaita ja kuningattaria niin kauan, kunnes toisin todistetaan. Ainahan toisin päästään todistamaan, silti niitä tuppaa tulemaan esille kuin kastematoja sateen jälkeen. Menee ruokahalu pelkästä mielikuvasta.

 

Miksi ihmiset vaativat parannuksia siihen sun tähän asiaan, mutta valitsevat edustajikseen yksilöitä, joilla on kerta tosiensa jälkeen todistettavasti oma lehmä ojassa? On turhaa nimetä ketään, sillä kansan hyväksikäyttäjiä löytyy jokaisessa puolueessa. Vihreätkään eivät saa minulta mitään säälipisteitä. Erottaisin oitis tuomitut viherpeukalotkin.  Tietysti sillä on jonkin verran väliä, millaisesta tuomiosta puhutaan. En katso hyvällä minkäänlaista omaan pussiin pelaamista. Laissa puhutaankin tahallisista rikoksista. Näitä ovat kaikenkarvaiset itsekkyydestä ja omaneduntavoittelusta johtuvat rikokset. Kirjaimellisesti sellaiset, jotka johtuvat siitä, että yksilö kuvittelee olevansa jotain, mitä se ei todellisuudessa ole.

 

Uskon sataprosenttisesti siihen, että mikäli suomalaiset uskoisivat itseensä hiukan enemmän, heillä olisi paremmat edustajat. Juuri tällä hetkellä minun on vaikeaa uskoa, että kansa näkee parhaaksi vaihtoehdokseen juuri tällaisen edustajakokoonpanon. Mitä hyötyä kansalle on jatkuvasti otsikoissa pyöriskelevistä, räyhäävistä, itsestään tauotta mölyävistä, itsekeskeisyyden ja tyhjäntoimituksen perikuvista?  Edward. R. Murrow sanoi viisaasti:

a nation of sheep will beget a government of wolves. Omanlaatuisesti kääntäen: kansakunta lampaiden saanee hallituksen susien.

 

Eurovaalit ovat kolkuttamassa ovelle. Toivoisin jokaisen ehdolle pyrkivän tekevän parhaansa vakuuttaakseen kansansa, että on luottamuksen ja ennen kaikkea, kunnioituksen arvoinen ehdokas. Toivon mukaan saamme rohkeita, rehellisiä, selkä suorassa seisovia suomalaisia ehdokkaita. Niitä varmasti löytyy, toivottavasti osaamme asettaa jokaisen heistä suurennuslasin alle. Vain sillä tavalla erotamme turhat kiiltokuvatyypit aidoista kansansuojelijoista.

 

 

Hyvää viikonloppua.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Muistelen että aikoinaan oli iso haloo kun Tony Halme oli jättänyt autoverot maksamatta. Niinistö näyttää päässeen aika helpolla.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Niin näyttää päässeen moni muukin. Minä kirjoitinkin siitä, että se on väärin.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Enpä muuta väittänytkään. Mielenkiinnolla olen seurannut kun muualla maailmassa olisi jo veropinnari joutunut eroamaan luottamustoimistaan. Ministerilta voi mielestäni jo vaatia asioiden selvittämistä.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen Vastaus kommenttiin #3

Suomessa ollan lepsuja liian monen asian suhteen. Mutta uskon vakaasti siihen, että muutosta on luvassa, jahka kansa saa tarpeekseen.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Kirjaimellisesti sellaiset, jotka johtuvat siitä, että yksilö kuvittelee olevansa jotain, mitä se ei todellisuudessa ole.

Mutta jos ympäristö toistaa yksilölle jatkuvasti, että hän on jotain erityistä, eikö se ole itse asiassa aika inhimillistä, että yksilö alkaa kuvitella olevansa erillään ja erityinen? Ja onko se edes kuvitelmaa?

Poikkeuksiahan sellaiset ihmiset ovat, joihin mikään ei vaikuta. Sitä paitsi koko valintarituaalihan suosii tietyntyyppistä ihmistä. Jos ei halua olla lammas, ei äänestä tai äänestää Aku Ankkaa.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Ymmärrän kasvatuksen tärkeyden ja sen, miten narsismi syntyy. Yritin omalla tavallani kirjoittaa siitä, että sellaista ei pidä hyväksyä, vaikka se olisi kuinka inhimillistä. Selvästi kierot, omaneduntavoittelijat ruotuun. Tämäkin on aika utopistinen haave, mutta toivossa on hyvää elää ;)

Kyllä sen aika nopeastikin näkee, kuka on kukin, mutta eniten minua häiritsee se, että silloinkin kun yksilö epäonnistuu, häntä saatetaan paappoa ja uusia mahdollisuuksia saa sitä muka, kuinka merkittävänä yksilö koetaan. Pöyristyttävää. Epärehellisyys on aina epärehellisyyttä vaikka millaisessa merkkipuvussa keikistelisi.

Ehken minä vaan ymmärrä tarpeeksi herrainpelon päälle.

Toimituksen poiminnat